To je to što me zanima!

Plenković: Dogovorili smo 17 kandidata HDZ-a za župane

Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi, kazao je Plenković
Vidi originalni članak

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u srijedu je održan sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Razgovori su trajali cijelo poslijepodne, a novinarima se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

- Raspravili smo aktualnu političku situaciju, okolnosti parlamentarne većine, prošlotjedno glasovanje u Saboru, aktivnosti oko lokalnih izbora i dogovarali daljnje korake za održavanje Središnjeg odbora kad bismo definirali okvir za lokalne izbore - rekao je Plenković, a piše N1.

- Dogovorili smo 16, 17 kandidata za župane. Za još neke očekujemo sugestije županijskih organizacija. Zadovoljni smo s rejtingom i dobili smo potporu za sve aktivnosti - naglasio je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

O imenima kandidata za gradonačelnike nije se razgovaralo, rekao je:

- Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi. Nismo razgovarali o gradovima nego o županijama - rekao je šef HDZ-a.

O dvije godine mandata predsjednice: Vrlo dobar dojam

Komentirao je i prve dvije godine mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Vrlo dobar dojam. Radila je na provedbi svog programa u okviru ustavnih nadležnosti. U ovih zadnjih 4 mjeseca imali smo korektnu suradnju. Mislim da je nastojala poručiti da je Hrvatskoj potrebno zajedništvo, dijalog, tolerancija i da nastoji biti prisutna diljem županija - rekao je Plenković.

Upitan što će se dogoditi ako SDP, kako je iz najveće oporbene stranke i najavljeno, za 6 mjeseci opet pokrene pitanje povjerenja ministru Pavi Barišiću, a Most ovaj put ne bude suzdržan Plenković je kratko odgovorio: 'O tom, potom'.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • yocko 16.02.2017.

    Ne kužim koliko minusa i pogrdni riječi od takozvanih polu domoljuba,a prošli tjedan je bilo komentara na TV-u da je 90% komunjara otišlo u HDZ.gdje se još i danas nalaze,znaći sami crveni su u HDZ-u.

  • yocko 16.02.2017.

    Nije badava Brkić hodao po županijama i nagovarao ljude po gradovima koga treba podržati za župana.

  • John Doe Jr. 16.02.2017.

    hdz bi mogao kandidirati za gradonačelnika zagreba svoga istaknutoga hrvata i poštenjaka gospodina miroslav kutle ili gospodina josip gucić

Komentiraj...
Vidi sve komentare