Obavijesti

News

Komentari 71

Plenković: Dogovorili smo 17 kandidata HDZ-a za župane

Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi, kazao je Plenković

VIDEO

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u srijedu je održan sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Razgovori su trajali cijelo poslijepodne, a novinarima se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

- Raspravili smo aktualnu političku situaciju, okolnosti parlamentarne većine, prošlotjedno glasovanje u Saboru, aktivnosti oko lokalnih izbora i dogovarali daljnje korake za održavanje Središnjeg odbora kad bismo definirali okvir za lokalne izbore - rekao je Plenković, a piše N1.

- Dogovorili smo 16, 17 kandidata za župane. Za još neke očekujemo sugestije županijskih organizacija. Zadovoljni smo s rejtingom i dobili smo potporu za sve aktivnosti - naglasio je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Završena sjednica predsjedništva HDZ-a! Reporter: Monika Menčik

Posted by 24sata Video on 15. veljače 2017

O imenima kandidata za gradonačelnike nije se razgovaralo, rekao je:

- Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi. Nismo razgovarali o gradovima nego o županijama - rekao je šef HDZ-a.

O dvije godine mandata predsjednice: Vrlo dobar dojam

Komentirao je i prve dvije godine mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Vrlo dobar dojam. Radila je na provedbi svog programa u okviru ustavnih nadležnosti. U ovih zadnjih 4 mjeseca imali smo korektnu suradnju. Mislim da je nastojala poručiti da je Hrvatskoj potrebno zajedništvo, dijalog, tolerancija i da nastoji biti prisutna diljem županija - rekao je Plenković.

Upitan što će se dogoditi ako SDP, kako je iz najveće oporbene stranke i najavljeno, za 6 mjeseci opet pokrene pitanje povjerenja ministru Pavi Barišiću, a Most ovaj put ne bude suzdržan Plenković je kratko odgovorio: 'O tom, potom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...