To je to što me zanima!

Plenković i Pavlopoulos žele jaču suradnju Hrvatske i Grčke

Plenković i Pavlopoulos  su se založili i za unaprjeđenje suradnje unutar NATO-a i EU-a i razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi te proširenju Europske unije
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković primio je u utorak predsjednika Grčke Prokopiosa Pavlopoulosa, prigodom njegova službenog posjeta Hrvatskoj, i s njim razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Grčke, priopćeno je iz Vlade.

Plenković i Pavlopoulos razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Grčke, posebno naglasivši potrebu poboljšanja trgovinske razmjene između dvije zemlje, navodi se u priopćenju.

U kontekstu migracijskih izazova na istočno-mediteranskoj ruti, bilo je riječi i o daljnjoj suradnji u području sprječavanja ilegalnih migracija, dodaje priopćenje.

Plenković i Pavlopoulos  su se založili i za unaprjeđenje suradnje unutar NATO-a i EU-a i razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi te proširenju Europske unije.

I s Jandrokovićem razgovarao o suradnji

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak grčkog predsjednika Prokopiosa Pavlopoulosa s kojima je razgovarao o jačanju bilateralne suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa.

Na sastanku je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Hrvatske i Grčke vrlo dobri i prijateljski, ali da postoji potreba intenziviranja razmjene posjeta na svim razinama i osnaživanja suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno imajući u vidu zajedničku sredozemnu pripadnost, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković i Pavlopoulos, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, također su istaknuli važnost parlamentarne suradnje koja je vrlo dobra u multilateralnim i regionalnim forumima, poput Strategije Europske unije za Jadransko-jonsku regiju, te želju za njezinim daljnjim osnaživanjem na bilateralnom planu.

Razgovaralo se i o aktualnim temama u Europskoj uniji, a posebno o njezinoj migracijskoj politici.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • domoljub029 06.02.2019.

    Hrvatska je danas razvijena i bogata poput Grčke i nema razloga da te dvije prijateljske zemlje u mnogočemu i slićne ne razvijaju i dalje uzajamnu suraDNJU od velike važnosti za cijelu EU i svijet

  • japanokinez 05.02.2019.

    Moram dodati, odakle im obraz nosati odijela bez djela, uslikavati se, rukovati, ceriti, a grcamo i jedni i drugi zbog ovih nasmijanih.

  • japanokinez 05.02.2019.

    A kud jaču od ove? Mi dužni ko Grčka, a suradnje mile ti majke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare