To je to što me zanima!

'Plenković je bio na čelu grupe Borg, to pokazuju novi mailovi'

Ovo je definitivan kraj predsjednika Vlade HDZ-a i HNS-a. Pozivam ga da zaustavi ovu agoniju raspisivanjem izbora jer Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka, kaže Bernardić...
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru novinarima izjavio da "novi mailovi iz afere 'hotmail' pokazuju da je premijer ne samo bio informiran o događajima u Agrokoru, nego je osobno bio na čelu skupine Borg koja je iz Agrokora izvukla više od 500 milijuna kuna".

"Ovo je definitivan kraj predsjednika Vlade HDZ-a i HNS-a. Pozivam ga da zaustavi ovu agoniju raspisivanjem izbora jer Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka", poručio je Bernardić.

UVJEREN JE Plenković: Inicijativa oporbe za raspuštanje Sabora neće proći

Mailove iz kojih je vidljivo da se premijer Andrej Plenković najmanje tri puta sastao s grupom Borg te da su mu predložili da savjetnici za Vladu rade besplatno, a da se naplate preko Agrokora, Bernardić navodi kao razlog da Vlada odstupi i da se ide na nove izbore.

Ustvrdio je da je SDP spreman preuzeti vlast te istaknuo da "jasno i glasno odbacuje svaku pomisao na veliku koaliciju".

AFERA MAILOVI PGS: 'Grupa Borg' radila je za sebe, a ne za zemlju i Agrokor

"Kao i uvijek do sada kada smo išli na izbore u najtežim trenucima za Hrvatsku, tako ćemo i sada pokušati dobiti što veće povjerenje građana i sastaviti Vladu koja će raditi u interesu svih građana", istaknuo je Bernardić.

Komentirao je i slučaj donedavnog zastupnika SDP-a Zdravka Ronka koji je izašao iz stranke u znak protesta i nezadovoljstva vodstvom SDP-a, zbog čega je spreman podržati vladajuću koaliciju u Saboru, istaknuvši da "takvim ljudima nije mjesto u SDP-u".

DARINKO KOSOR ZA 24SATA: 'Ostavka Dalić nije kraj, još će se toga događati do 10. srpnja'

"Čovjek koji je, poput Ronka, spreman podržati HDZ u trenutku dok se događa afera Agrokor teška minimalno pola milijarde kuna, najbolje govori sam o sebi. Takvim ljudima nije mjesto u SDP-u. Što se tiče samog SDP-a, kao i uvijek kad je u Hrvatskoj bilo teško, kada se nagomilaju brojni problemi, SDP je spreman preuzeti odgovornost, a tako će biti i ovog puta. Apsolutno smo spremni treći put preuzeti odgovornost za Hrvatsku", zaključio je čelnik SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Australian 28.05.2018.

    Nevolim ni Plenkija ,ali Bernardica posebno ne postivam nezna nista samo zna tracat o drugima ne daj boze da nam taki dode za premijera ,

  • Faganel 18.05.2018.

    Ulični trubač.

  • Jocko Taraba 17.05.2018.

    I da raspišu izbore pa šta bi ti.... Nebi osvojio ni 20 mandata.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare