To je to što me zanima!

Plenković obećao nastavak potpore Hrvatima u BiH

Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je u sklopu jednodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini boravio u Tuzli a novinarima je kazao kako je cilj poduprijeti opstanak Hrvata na tom području za što se izdvaja i konkretna materijalna potpora iz hrvatskog proračuna.

Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska.

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24 tisuće Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

"Očekujemo da centar bude mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskoj županiji", kazao je Plenković.

Čović je još jednom iskazao zahvalnost Plenkoviću i Hrvatskoj na potpori koju pružaju BiH u očuvanju njezine stabilnosti i nastojanjima da se pridruži euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog premijera Čović je pozvao da nastavi s takvom politikom te da ne dopusti da ga u tome ometaju različite izjave koje mogu zvučati demotivirajuće.

 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • kara marko 03.09.2017.

    Šta je s onim, hrvatska lisnica u hrvatskom džepu. Očito je da je džep rasparan.

  • Lina39 03.09.2017.

    Ako je već obećao onda bi morao davati iz svog džepa a ne iz našeg pa nam nabija razne poreze i namete.

  • Mullo De 03.09.2017.

    Naj.. potpora bi bila, da ide tamo i da ostane za vajk

Komentiraj...
Vidi sve komentare