To je to što me zanima!

Plenković: Obnovili smo 500 škola, Ministarstvo: Ne, nismo! Obnovljeno ih je stotinu manje

Plenković se hvali obnovom škola u Hrvatskoj, a to je zapravo najmanje zasluga njegove vlade. Isto tako, u promidžbenom spotu pomiješane su i brojke obnovljenih škola i vrtića
Vidi originalni članak

Zemlja znanja je sigurna zemlja, piše u promidžbenom spotu premijera Andreja Plenkovića.

Ironično je to s obzirom na to da se u tom spotu potkrala jedna pogreška, pa tako u opisu istog piše brojka o obnovi zgrada 400 vrtića i 500 škola, a ipak je - obrnuto.

TVORNICA DOBRE HRANE Plenković otvorio tvornicu: Ovo je sinergija Vlade i poduzetnika

- Bit će 391 škola kroz program energetske učinkovitosti. Ostale škole se obnavljaju, nije sve iz resora Ministarstva znanosti i obrazovanja - objašnjavao je novinarima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Temeljem poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja ugovoren je ukupno 391 projekt energetske obnove škola. Dosad je završena obnova na 217 osnovnih i srednjih škola - javilo je to ministarstvo, prenosi Dnevnik.hr,  a te su škole obnovljene na račun Europskih fondova.

sDAVOR BERNARDIĆ: 'Bit ću na svakom sučeljavanju, je li Plenković urednik HRT-a?'

- Sve projekte za energetsku obnovu škola pripremile su gradovi, županije, općine. Investitori su bile škole ili same općine i gradovi. Financijska konstrukcija je bila takva da je 40 posto dala samouprava, a 60 posto su europska sredstva. Drugim riječima, država formalno nije napravila ni jednu školu, ali je, naravno, putem svojih ministarstava osigurala financiranje iz Europe - objasnio je primorsko-goranski župan Željko Komadina.  

Država je iz svojih sredstava osigurala obnovu i izgradnju nove zgrade i dvorane u Donjem Miholjcu, koju je Andrej Plenković u petak obišao kao predsjednik Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • kormilar 13.06.2020.

    Da se nije pljačkalo pod patronatom vladajuće stranke i da je zajednički interes bio iznad osobnog, nebi kao država bili na začelju EU! No, međutim "domoljubi" iz HDZ-a imaju druge planove!

  • Ddubstep 13.06.2020.

    Plenkovic je izgubio kompas ili besramno laže i Europu kao što vec cetvrtu godinu besramno laže hrvatski narod.....Nas je najviše upropastio virus HDZ koji vec preko 20 godina hara našom zemljom, neprestano mutira i na žalost još nije otkriveno cjepivo protiv te boleštine.

  • suncokret breskva 13.06.2020.

    Što znači stotinu škola u izbornoj kampanji? Kao da netko kontrolira. Što su bliže izbori broj će samo rasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare