To je to što me zanima!

Plenković: Oporba je bila za agresivnog Putina, a sada se nastoji izvući iz živog pijeska...

Premijer je poručio kako sutra ministri odlaze na Banovinu, a osvrnuo se i na kritike oporbe.
Vidi originalni članak

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice šireg Predsjedništva te stranke. Na početku je podsjetio na imenovanje novih ministara te na Svjetski gospodarski forum u Davosu kao i o odlukama Vlade. 

- Razgovarali smo i o daljnjim koracima obnove. Sutra su na Banovini ministri Bačić, Medved i Erlić da se upoznaju sa situacijom i da nakon toga kroz 10-ak dana krenemo u odgovarajuće zakonske i institucionalne izmjene kako bi se ubrzala obnova - rekao je Plenković. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Komentirao je i najavu oporbe da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru. 

- Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska zbog svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju naravno Milanovića, u cijeloj toj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter, pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru - rekao je Plenković. 

NEOPRAVDANA POSKUPLJENJA Plenković otkrio kako bi mogli kazniti trgovce koji su dizali cijene: 'Imamo arsenal mjera'

Poručio je da se zakon donosi kao dio reforme cijelog pomorstva i dio NPOO-a koji je u prvom čitanju. 

- Rekli smo jasno, ako postoji što što se može bolje formulirati, riješit će se. Pomorsko dobro je opće dobro, ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ograničenja, ograđivanja plaža. Dakle, lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba gdje su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sad nalaze - rekao je Plenković. 

Poručio je da mu je ponašanje oporbe očekivano: "Svatko sa svakim, samo protiv HDZ-a". 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Koje koristi SDP i Peđa Grbin imaju od Zorana Milanovića?

- 2020. ih je bilo 11 ili 12 u koaliciji, mi smo ih, košarkaškim rječnikom, dobili 25 razlike. Vidjet ćemo kako će biti za godinu i pol - rekao je Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • Neprikladan 24.01.2023.

    Ovaj kao papiga..Daj malo pogledaj svoj narod a ne svoju guzu!

  • ivokap 24.01.2023.

    Ima Plenkovic pravo, oporba je bez testisa, lajava i nesposobna. Svi su sada namirisali veliki investicije i rado bi time upravljali, prave komunjare. Sami nesto stvoriti, e to je nemoguce, koja je to oporbena stranka sposobna i sto je to ucinila? 

  • melin51 23.01.2023.

    Kad god Plenki sanja Putina (a to je vrlo često) onda je oporba kriva .

Komentiraj...
Vidi sve komentare