To je to što me zanima!

Plenković: Premijer moram biti ja. Od utorka počinju pregovori

Pristup pregovorima će se temeljiti na našem izbornom programu, koj su izradili naši stručnjaci i upravo na toj platformi smo oformili radnu skupinu
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon završetka sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održala u sjedištu zagrebačkog ogranka te stranke.

- Možemo biti zadovoljni što smo povećali broj mandata, HDZ će imati 57 mandata što je u odnosu na glavnog konkurenta prilično velika razlika.  Pristup pregovorima će se temeljiti na našem izbornom programu, koji su izradili naši stručnjaci i upravo na toj platformi smo oformili radnu skupinu koja će razgovarati s drugim strankama. Vjerujemo da ćemo u okvirima zakonskih rokova formirati stabilnu vladu - kazao je Plenković.

Plenković je čestitao drugim strankama na ostvarenom rezultatu te kazao kako će radna skupina od utorka početi raditi na pregovorima.

- Ono što je najvažnije, HDZ je uvjerljivi pobjednik izbora i u pregovore nastupamo s te pozicije. Čuli smo za 7 točaka Mosta, znamo o čemu je riječ. Neke mogu biti prihvatljive, a neke zahtijevaju razgovore. Tražit ćemo rješenje koje će izbjeći situaciju od prošle godine. Želimo da stranke ispune svoju osnovnu dužnost, da institucije služe građanima. Razgovarat ćemo s Mostom i drugim strankama koje su prošle prag - rekao je Plenković dodajući  kako velika koalicija sa SDP-om ne dolazi u obzir.

- Idemo otvoreno, vrlo transparentno. Postoje kolege koje već imaju iskustvo s Mostom. Spremni smo ispisati novu stranicu suradnje, ali za to su potrebne obje strane - dodao je šef HDZ-a.

Kazao je da će on biti voditelj radne skupine koja će pregovarati s drugim strankama, a u timu će se još naći Gordan Jandroković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravko Marić, Goran Marić, Davor Božinović.

-  Savjetodavno će pomoći i oni koji su imali puno korisne i kvalitetne suradnje - objasnio je Plenković. 

- Što se tiče HDZ-a, mi se držimo europskih i demokratskih standarda - kazao je Plenković, dodavši da bi predsjednik stranke koja je relativni pobjednik izbora trebao biti premijer, "a vi vidite o kome je riječ", poručio je novinarima.

Dodao je da je otvoren za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina, a tvrdi da nikakav prijedlog HNS-a još nije vidio. 

Idi na 24sata

Komentari 318

  • Voltaire_ 13.09.2016.

    Ovo moze biti ozbiljno !! Ako su tetkica gospon ? Plenki i psihic Petrov , iste ?? orjentacije ljubav moze da pobjedi sve prepreke :)

  • Voltaire_ 13.09.2016.

    Eto sto je teski ruralac :) Gospon ? Plenki hoce vlast ako treba preko mrtvaca :)

  • juventus9 13.09.2016.

    Lekar ne kenjaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare