To je to što me zanima!

Plenković pričao s Blinkenom: 'Zabrinut je zbog pada drona u Zagrebu, želi zaštiti naše nebo'

Plenković je na Twitteru objavio kako je s Blinkenom pričao i o reformi izbornog zakona u BiH i kako je zatražio podršku u zaštiti Hrvata kao jednog o triju konstitutivnih naroda
Vidi originalni članak

Večeras razgovor s Antonyjem Blinkenom, koji me nazvao da izrazi zabrinutost i podršku nakon pada drona u Zagrebu te spremnost da zajedno s NATO-om pomogne u zaštiti našeg neba. Pozdravio je hrvatsku jasnu podršku Ukrajini i napore za prihvat ukrajinskih izbjeglica, napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

POGLEDAJTE UŽIVO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Osim što je s američkim državnim tajnikom razgovarao  padu drona, dotaknuli su se i odnosa Hrvatske i Amerike, a premijer je spomenuo i Bosnu i Hercegovinu.

- Potvrdili smo važnost jačanja zajedničke sigurnosti i strateškog dijaloga. Uoči nastavka pregovora o izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, zatražio sam potporu Amerike da se postigne dogovor i osigura ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda - pojasnio je Plenković. 

Ranije je premijer objavio kako je razgovarao i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom (44).

PREMIJER O AKTUALNOSTIMA Plenković tvrdi: Da, točno je. Na letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit ćemo koja

- Nakon pada drona na Zagreb, na moj zahtjev predsjednik Macron odobrio je slanje mornaričkog aviona Hawkeye E2C za rano upozoravanje i kontrolu zračnog prostora te nadlijetanje hrvatskog neba. Nastavljamo suradnju sa saveznicima NATO-a - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • IvaFlask 18.03.2022.

    A sta je bio taj “miris amonijaka” koji su studenti opisivali kao izuzetno intenzivan? Da nije toliki studenata culo i vidjelo podobrane poceli bi sumnjati (kao NATO) da se ovo uopce dogodilo

  • 15.03.2022.

    Svi su oni zabrinuti ali samo na svojim sastancima ili kad treba dati neku populističku izjavu. Konkretne koristi od toga za sve ljude nema.

  • 15.03.2022.

    Taj "dron" je Putinova jasna poruka. " Ne miješajte se..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare