To je to što me zanima!

Plenković sa županijskim HDZ-om: Nismo raspravljali o listi

Istaknuo je kako je Dalmacija tradicionalno sklona HDZ-u te u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru i gradonačelnici i župani su iz HDZ-a
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković utorak popodne u Splitu se sastao  s predstavnicima Županijskog odbora HDZ-a kako bi razgovarali o pripremama za predstojeće izbore, ali nisu raspravljali o izbornim listama pa ni njihovim nositeljima.

Pogledajte video kako kršiti samoizolaciju i glasati: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je bila jedna politička analiza, a o listama i nositeljima nismo raspravljali jer za to ima dovoljno vremena pošto rokovi počinju za to teći 2. lipnja i traju 14 dana - rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

Istaknuo je kako je Dalmacija tradicionalno sklona HDZ-u te u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru i gradonačelnici i župani su iz HDZ-a.

- Mislim da su postignuća u mandatu ove vlade zajedno s mandatima na lokalnoj razini  od 2017 do 2020. takva da možemo   stati iza tih postignuća  i predstaviti ih  s obzirom na izazovna vremena  koja su pred nama. Imamo program  za Hrvatsku u vremenu nakon krize uzrokovane  COVIDOM 19 i  stoga očekujem potporu većine hrvatskih birača da praktički krenemo u drugo poluvrijeme raditi za  Hrvatsku i dalje intenzivno kao i dosad - rekao je Plenković.

NAJOMILJENIJI MILANOVIĆ Za Plenkovića više od polovice građana, Bandić najomraženiji

O koaliranju HDZ-a, Plenković je kratko odgovorio: - Vidjet ćemo tko će prijeći prag.

U vezi s izjavom ministra Ćorića koju je na današnjoj konferenciji za novinare rekao novinaru Hrvoju Krešiću, premijer je ocijenio da se radi o hajci na ministra. 

- Treba čuti što je on rekao; da poznaje nekoga tko je njemu to prenio. Ne mogu odgovarati za to hoće li netko nekomu prenijeti neku informaciju. To je ogromna, krucijalna razlika - rekao je Plenković. 

U DUGOPOLJU Plenković otvorio novoizgrađen Galensko-analitički laboratorij

Dodao je da u Vrgorcu kad je novinarima dao izjavu nije znao za to.  

- Sad kad sam odslušao snimak, što je ministar Ćorić rekao, pa to jedna hajka na njega - rekao je Plenković

S obzirom na ovo što je on rekao - nema slušanja, prisluškivanja, nema uvida u grupe, nema uvida u SMS, nema uvida u poruke to je laž, to Ćorić nije rekao.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 06.06.2020.

    Mene samo čudi koga ste stavili na listi u Splitu.

  • 01.06.2020.

    Osobno glasujem u Splitu za SDP-e.A i u gradu oni uvjek pobjede.Za HDZ-e glasuju većinom seljaci nije da vređam ali je tako.

  • sl1969 28.05.2020.

    dalmatinci nisu lopovi pa ne mogu glasati za hdz

Komentiraj...
Vidi sve komentare