Obavijesti

News

Komentari 6

Plenković otvorio novoizgrađen Galensko-analitički laboratorij

Plenković otvorio novoizgrađen Galensko-analitički laboratorij
2

Galenski laboratorij svojim proizvodima opskrbljuje više od 900 partnera na području Hrvatske te je u proteklih pet godina upeterostručio proizvodnju i prodaju vlastitih pripravaka

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u utorak u Dugopolju otvorio novoizgrađeni Galensko-analitički laboratorij i upravnu zgradu Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije te istaknuo da takvi laboratoriji mogu pomoći Hrvatskoj u borbi s pandemijom, poput ove COVIDA- 19.

- Ovo je odličan primjer razvoja i odličan doprinos Galenskog laboratorija i u kontekstu COVIDA 19  epidemije u  Hrvatskoj i  globalno pandemije  s kojom smo se suočili proteklih mjeseci  i siguran sam da nam upravo ovakvi laboratoriji mogu pomoći i u budućnosti za suočavanje s ovakvim nepredviđenim izazovima - istaknuo je Plenković  prigodom otvaranja laboratorija. 

Dugopolje: Otvorenje Galenskog laboratorija Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije

Premijer je rekao kako je dosad u izgradnju laboratorija i upravne zgrade investirano 70 milijuna kuna. Istaknuo je kako je u mandatu vlade kojoj je na čelu reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave omogućeno da Splitsko-dalmatinska županija te gradovi i općine u njoj imaju 365 milijuna kuna, to jest 41 posto više prihoda u odnosu na 2017. 

Premijer je podsjetio je i na nedavne mjere pomoći Splitsko-dalmatinskoj županiji u okolnostima korona krize. 

Plenković: 'Krstičević je dio našeg tima i računam na njega'
Plenković: 'Krstičević je dio našeg tima i računam na njega'

- Mi smo mjerama za potporu očuvanja radnih mjesta i privatnom sektoru i gospodarstvu  pozitivno odgovorili putem Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje na više od 12.200 zahtjeva društava iz Splitsko-dalmatinske županije za više od 50.000 radnika i omogućili im direktno skoro 300 milijuna kuna za sada, čime smo osigurali plaće ljudima u privatnom sektoru - rekao je Plenković.

Ukupna površina danas otvorenog objekta u Dugopolju je 3.473 četvornih metar u sklopu kojeg se nalazi  proizvodni, skladišni i administrativni dio.

Plenković o Pelješkom mostu, 'saveznicima' Škori i SDP-u
Plenković o Pelješkom mostu, 'saveznicima' Škori i SDP-u

Galenski laboratorij svojim proizvodima opskrbljuje više od 900 partnera na području Hrvatske te je u proteklih pet godina upeterostručio proizvodnju i prodaju vlastitih pripravaka.

- Važnost galenskog laboratorija je potvrđena i tijekom COVID -19 krize kad je u vrlo kratkom roku koristeći znanja i iskustva Galenski laboratorij uspio proizvesti i opskrbiti  s oko 150 tona antiseptika i dezinficijenasa sve partnere na području Hrvatske. U sljedećih šest mjeseci cjelokupna postojeća proizvodnja koju čini asortiman od više od 200 proizvoda bit će prebačena s lokacije u Splitu u novi proizvodni pogon (Dugopolje) - priopćeno je u pisanom materijalu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa