Obavijesti

News

Komentari 188

Za Plenkovića više od polovice građana, Bandić najomraženiji

Za Plenkovića više od polovice građana, Bandić najomraženiji
4

Treći na ljestvici popularnosti, i također u padu, je Miroslav Škoro kojega 51 posto građana ocjenjuje pozitivno, dok o njemu negativno misli 41 posto građana

VIDEO

Političari koji su u korona krizi dobili na popularnosti, već su je počeli gubiti. Prvi je tu predsjednik Zoran Milanović koji može računati na 64 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, ali i svaki treći građanin ga ocjenjuje negativno, javlja Nova TV rezultate novog Crobarometra.

Andrej Plenković ulazi s dobrim osobnim rejtingom, ali i on se topi u odnosu na korona krizu. Tako ga pozitivno ocjenjuje 57 posto građana, a negativno njih 40 posto.

Treći na ljestvici popularnosti, i također u padu, je Miroslav Škoro kojega 51 posto građana ocjenjuje pozitivno, dok o njemu negativno misli 41 posto građana.

Božo Petrov posljednji je na listi političara o kojemu većina, točnije njih 51 posto ima pozitivan dojam, dok njih 39 posto ima negativan dojam. Davor Bernardić želi u Banske dvore, a može računati na 37 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam. Njih 54 posto o njemu ima negativan dojam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na kraju - Milan Bandić, najnepopularniji političar. O njemu 70 posto građana misli negativno, a tek 23 posto pozitivno.

Milanoviću pada popularnost

Predsjednik Milanović, koji je svoj mandat započeo s velikom potporom i dalje je najpopularniji političar, ali sve manje i manje. Tako njegov rad odobrava 53 posto građana, 34 posto su protivnici politike Zoran Milanovića, dok ne zna njih 13 posto. Očekivano, velika većina, točnije 92 posto SDP-ovaca podupire predsjednika, ali i 36 posto birača HDZ-a.

Najpopularniji političari među vodećim grupacijama

Kod HDZ-a nema dvojbe - to je Andrej Plenković s potporom od 96 posto. Nakon njega slijedi Miroslav Škoro s potporom od 49 posto, dok treće mjesto dijele Milan Bandić i Zoran Milanović s 44 posto.

Kod SDP-ovih birača pak druga slika - najpopularniji političar, ako se pita te birače je Zoran Milanović s 98 posto, drugi izbor je Anka Mrak Taritaš s 80 posto, a treći izbor je Mirando Mrsić sa 74 posto.

Povjerenje u institucije

Kako je došla, tako je i otišla popularnost i povjerenje u institucije. I dalje građani najvećom ocjenom ocjenjuju Ured predsjednika s ocjenom 3,04. Zatim je tu Vlada s 2,75 i na kraju Hrvatski sabor koji se raspustio, s ocjenom 2,09.

Problemi građana

Političari pričaju svoje, a što građane zanima? Na prvom je mjestu gospodarstvo i ekonomska situacija što tišti 23,9 posto birača. Nezaposlenost je na drugom mjestu s 10,8 posto, zatim kriminal i korupcija na najvišoj razini s 11,4 posto. Korona virus sve manje zanima građane i sada je na 8,2 posto dok je iseljavanje na 6,9 posto najvećih problema u zemlji.

Istraživanje je provela agencija IPSOS u sklopu redovitog Crobarometra na 1005 građanina od 18 do 21. svibnja. Istraživanje je zbog mjera zaštite provedeno telefonskim putem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a