To je to što me zanima!

Plenković: 'Srbija može nabaviti bilo koju naftu, a da nije ruska? Nema problema, Hrvatska je tu'

Čelnici i čelnice EU-a u Pragu raspravljaju o ruskom ratu u Ukrajini, energetici i gospodarskoj situaciji. Na sastanku o aktualnoj situaciji u Europi sudjeluje više od 40 europskih zemalja, osim Rusije i Bjelorusije
Vidi originalni članak

Jučer sam odmah reagirao na to što su rekli srbijanski predsjednik, premijerka i ministar. Stavimo stvari na stol kakve jesu. EU je zajedno donijela, a ne Hrvatska, paket sankcija prema Rusija. Srbija ni na koji način nije dokazala da ima bilo kakvu vrstu energetske ugroze, da uvoz ruske nafte predstavlja zadnju slamku spasa, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. On u Pragu sudjeluje na prvom sastanku na vrhu Europske političke zajednice i neformalnom sastanku Europskog vijeća, prenosi N1.

- Drugo, ova odluka nije odgođena nego stupa na snagu za sve u prosincu. Vučić se nije izborio za neku odgodu. Ona će stupiti na snagu na vrijeme - kazao je Plenković.

O NAFTI Vučić: Hrvatska radi svoj posao koji obavlja od 1941., a Zagreb neće voditi politiku Beograda

Čelnici i čelnice EU-a u Pragu raspravljaju o ruskom ratu u Ukrajini, energetici i gospodarskoj situaciji. Na sastanku o aktualnoj situaciji u Europi sudjeluje više od 40 europskih zemalja, osim Rusije i Bjelorusije.

- Ako Srbija može nabaviti bilo koju naftu, a nije ruska, u čemu je onda problem? Nema problema. Janaf je tu, Krk je to, Hrvatska je tu. Ove izjave su smiješne, uvredljive, netočne i bezobrazne teze. Jasno je da Srbija shvati poruku – ako se hoće u EU, to podrazumijeva neka načela i neke pakete sankcije - objasnio je.

REŠETALI GA NA VIJEĆU Eksplozivno svjedočenje Kovačevića: 'Plenković je rekao da nafta ide u Mađarsku'

Osvrnuo se i na upravljanje Ine.

- Ovakav model ne može dalje ići. Rekao sam Orbanu da prenese MOL-u da ovakav model upravljanja neće i ne može opstati. To je ono što je bilo najvažnije u ovom trenutku. Taj model je doveo da netko može počiniti ovakva kaznena djela, a reputacijsku štetu trpi Vlada, a nije odgovorna - poručio je premijer

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Joke's 07.10.2022.

    Nema problema Hrvatska je tu.....za smrdiju kad nas žele gadit, gazit, omalovažavat itd. jer.....Slabokrvni Bezkičmenjaković ne brani nikoga osim sebe!!

  • 07.10.2022.

    ti si pionir brisela a vucic ruskog rezima.oba kujete kontra naroda.isti ste igrqci kao i oni 90tih.zavadi pa vladaj.

  • antunsb; 07.10.2022.

    Plenky care

Komentiraj...
Vidi sve komentare