To je to što me zanima!

Plenković tvrdi da nije znao i da ne želi znati što radi Uskok, a za Milanovića da je nervozan

Da sam ja to izgovorio što je on izgovorio bila bi rafalna paljba, baražna vatra prema meni. Samo ja vidim da je on jako, jako nervozan, rekao je Andrej Plenković nakon izjava Zorana Milanovića
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković reagirao je nakon izjava predsjednika Zorana Milanovića i najprije rekao da nije imao prigodu slušati izjavu predsjednika, pa će komentirati na temelju blic pogledanih izjava.

Rekao je  kako je znakovita Milanovićeva rečenica 'Ja sam bio premijer pa sve znam'

'LOVIŠ KING KONGA, UPUCAŠ KOKOŠ' Milanovićev oštar napad u aferi Janaf: Božinović je sve znao, morao je upozoriti Plenkovića

- To je za javnost kapitalna informacija, tko je na čelu vlade. Vidite da nije svejedno tko je na čelu Vlade. Ja ne želim znati čime se bavi Uskok i policija i to je borba protiv korupcije. Znači, niti znati, niti utjecati - rekao je.

'Borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o njoj'

-  Meni se čini da je on dosta egzaltiran, to su nervozne reakcije - kazao premijer, uvjeren da ministar Davor Božinović nije znao da se vodi istraga protiv čelnika Janafa Dragana Kovačevića  jer sigurno ne bi bio ponovno imenovan da su znali za istragu.

 - Da tako nešto znam ja ili ministar Ćorić, koji je bio ministar tada, Kovačević sigurno ne bi bio imenovan za predsjednika Uprave -  kazao je Plenković te nastavio:

 - Uozbiljimo se, borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o njoj. Borba znači da institucije neovisno rade svoj posao.  Ako postoje istrage i ako su one u toj fazi tajne, ja za njih ne želim znati. Borba  protiv korupcije znači da tijela koja se time bave samostalno i nepristrano rade svoj posao - naglasio je premijer.

'Ja ne pratim svoje članove Vlade'

Milanović je prozvao članove Vlade da su išli u Kovačevićev 'klub', gdje se odvijala primopredaja mita u aferi Janaf, a premijer na to odgovorio  da ne zna gdje idu njegovi članovi Vlade 'niti ga to zanima' te da mu nije jasno kako je on točno znao gdje su ministri u njegovoj vladi.

 - Ja ne pratim svoje članove Vlade. Nemam pojma gdje se tko od njih šeće, gdje ide ručati, s kime se druži. Mene to ne zanima. Njega treba pitati zašto je on tako nervozan. Je li on išao u taj klub ako ga to toliko zanima -  upitao je Plenković,

Još je dodao da njemu niti jedan ministar nije dolazio s istragama u kojima mu iznose detalje te poručio novinarima da upitaju predsjednika kako je on za vrijeme predsjedanja Vladom znao takve stvari.

- Da sam ja kao predsjednik HDZ-a i Vlade to izgovorio što je on izgovorio bila bi rafalna paljba medija, komentatora, svih živih kako se to netko odnosi prema sudstvu, DORH-u, policiji. Baražna vatra prema meni. Ovdje to ne čujem. Ne zazivam to, nego samo kažem da ne čujem - kazao je Plenković i dodao:

 - Ja vidim da je on jako, jako nervozan...

Idi na 24sata

Komentari 237

  • 23.09.2020.

    Ovaj anemični, najkorumpiraniji, najbahatiji i za narod najlošiji premijer laže nas da nije znao ili ga ne zanima. Kad njegovi desperadosi rade zlodjela i kradu, točno zna u minutu kad je koji od njih izgradio štalu ili iznajmio mercedes...Dakle znao je dobro sve i ovaj put je upravljao ovim procesom, kao i svim lopovlukom do sada. Ovo sada izvodi planski i ciljano kako bi se zaboravio Agrokor i borg boss, Josipa i vjetroelektrane te spasili pošteni ministri, kako bi se preusmjerio fokus sa makinacija oko INA, Toloušića i ostalih zl.......

  • Joško2810 23.09.2020.

    A on kao premijer za mene osobno se pravi bahat. I nemože se pravit budala i izjavljivati NEZNAM ja ništa. Onda nek se ostavi tog položaja premijera.

  • Joško2810 23.09.2020.

    Jedno je znat, a drugo utjecat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare