To je to što me zanima!

Plenković: Vlada će se uključiti u rješavanje problema u Brodu

Već smo zakasnili s rješavanjem problema zagađenog zraka koji muči Slavonski Brod stoga slijede brojni razgovori s predstavnicima EK na tu temu, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Već smo zakasnili s rješavanjem problema zagađenog zraka koji muči Slavonski Brod i njegove građane stoga slijede brojni razgovori s predstavnicima Europske komisije na tu temu, Vlada će se uključiti na svim razinama u rješavanje problema, a to će biti tema i jednog od narednih sastanaka između Vlade RH i Vijeća ministara BiH, rekao je Andrej Plenković, hrvatski premijer nakon razgovora kojeg je u četvrtak obavio u Slavonskom Brodu sa Danjelom Marušićem, županom i Mirkom Dusparom, gradonačelnikom Slavonskog Broda.

– Mi smo svoje zahtjeve iznijeli kao i zahtjev da do kraja siječnja želimo konkretne planove s terminima kada će se koje radnje oko modernizacije rafinerije obaviti – rekao je Mladen Sudar, predstavnik građanskih inicijative za čist zrak.

Dan ranije, u srijedu u susjednom Bosanskom Brodu održan je sastanak međudržavne skupine za praćenje kakvoće zraka. Ponovno je najavljena plinofikacija Rafinerije, a druga tema o kojoj se najviše razgovaralo bila je kvaliteta nafte koju prerađuje Rafinerija nafte Brod. Vezano uz proces plinofikacije Rafinerije, prema riječima državnog tajnika Ante Čikotića, plin do Rafinerije bi išao od Slobodnice u duljini 5,1 km do točke koju bi trebali uskladiti na razini ministarstava, no BiH još uvijek nije odredila rokove za realizaciju ovog projekta. Državni tajnik potvrdio je da je Rafineriji nafte Brod izdana ekološka dozvola s rokom trajanja do 2020. godine. 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • bajica1009 23.12.2016.

    Nisu u stanju rješiti probleme u svojoj zemlji pa se petljaju u tuđe, ovo nema veze i neće biti pomaka jer nevode i nemogu napraviti iskorak, jedino da ih iskoriste za plinovod ali i dio troškova za isti, a to nemogu znači LAŽU LI LAŽU a to jedino i znaju.

  • Erazmo 23.12.2016.

    Plenkoviću, ne diraj ništa jer čega god se dotakneš, sve usereš!

  • nekiTip_3 23.12.2016.

    ugasit naftovod. nek bankrotiraju. kaj nemate cojones? onda dobro...

Komentiraj...
Vidi sve komentare