To je to što me zanima!

Plenković za CNN: Danas ću se susresti s Vučićem. Cijene nakon eura? Trgovci su ih podigli

Premijer Andrej Plenković je za CNN govorio o cijenama nakon uvođenja eura, ulasku u eurozonu i Schengen, a najavio i kako će se sutra sastati s predsjednikom Srbije
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu gdje je dao i intervju za CNN. 

Prvo je govorio o poskupljenjima nakon uvođenja eura. 

- Inflaciju je uzrokovala energetska kriza, ruska agresija, prehrambena kriza i inflatorni pritisci koji su globalni. Mislim da su neki trgovci nepravedno podigli cijene i mi smo ih pozvali da ih vrate na one od 31. prosinca - rekao je Plenković. 

GLAVNA TEMA RAT U UKRAJINI Plenković u Davosu: Hrvatska i svijet su dobro prebrodili 2022.

Poručio je da je Hrvatska spremna na usporavanje inflacije i da očekuje rast BDP-a oko šest posto. 

- Imamo vibrantnu ekonomiju i u pogledu turizma i izgradnje - rekao je. 

Osvrnuo se i na napetosti između Srbije i Kosova. 

- Proizašli smo iz Jugoslavije, a sada smo u eurozoni Schengenu, to je veliko postignuće u 30 godina. Danas sam se susreo s kosovskim premijerom, a sutra se susrećem sa srpskim predsjednikom. Želimo riješiti ove probleme u posljednjih tjedana, ali ne bojim se nestabilnosti - rekao je. 

Novinar CNN-a rekao je da je Hrvatska popularna turistička destinacija, a Plenković je rekao da tome doprinosi i osvajanje bronce na Svjetskom nogometnom prvenstvu. 

Fotografiju koju je objavio glasnogovornik Vlade Marko Milić prikazuje i ploču na kojoj je bilo navedeno nekoliko tema, odnosno problema s kojima se svijet suočava ove godine. 

Novinar je zamolio Plenkovića da odabere dvije teme za koje smatra da su najveći trenutni problemi, a on je odabrao globalnu energetski krizu zbog Ukrajine te globalnu recesiju i inflaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 178

  • ivokap 19.01.2023.

    Hvala Bogu da prvo pogledah, tko je autor clanka i bi mi dosta, ovakve bedarije nisu za citati.

  • ISEKI 19.01.2023.

    Sportska jakna preko sakoa, koji je on seljober taj Plen Ki Mun

  • antimunjenih 19.01.2023.

    Poljubi ga u žvale

Komentiraj...
Vidi sve komentare