To je to što me zanima!

Plinaru Zagreb vodit će Davor Mayer, svjedok protiv Sanadera kojeg je premijer maknuo iz Ine

Zagrebački holding je provođenje natječaja za novog direktora tvrtke opterećene problemima platio 8.700 eura, ali direktora nije izabrao čak šest mjeseci. Davor Mayer je dobio mandat na četiri sljedeće godine...
Vidi originalni članak

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je Davora Mayera novim direktorom Gradske Plinare Zagreb. Radi se stručnjaku u energetici koji je najpoznatiji po tome što je u dva mandata bio jedan od hrvatskih članova uprave Ine koji se žestoko sukobljavao s mađarskim suvlasnicima: MOL-om. Svjedočio je i na arbitraži kao svjedok u korist Hrvatske, a bio je i jedan od ključnih svjedoka u procesu protiv Ive Sanadera koji je osuđen da je za 10 milijuna eura mita dao upravljačka prava u Ini MOL-u. Vlada Andreja Plenkovića je nakon isteka mandata maknula Mayera i Ivana Krešića. Prije godinu dana je opsežno svjedočio i pred saborskim Antikorupcijskim vijećem o Ini. 

'ĆAĆIN' ZATVORSKI BLUES U Lipovicu kada pođem ja: Ivo Sanader služit će kaznu gdje i Horvatinčić. Tamo može i raditi

- Davor Mayer magistar je kemijskog inženjerstva s dugogodišnjim iskustvom na visokim rukovodećim pozicijama u naftnoj industriji i energetskom sektoru. Bogato internacionalno upravljačko iskustvo stekao je u kompanijama ExxonMobil, INA, OMV Hrvatska, Tifon i Bridgelnik Renewable Energy Europe, i to na poslovima direktora i člana Uprave za područja međunarodne trgovine, veleprodaje, logistike, nabave, kartičnog poslovanja i tržišnih operacija u različitim internacionalnim regijama - priopćili su iz Holdinga.

Mayer Plinaru opterećenu problemima preuzima 1. prosinca i trebao bi je voditi četiri godine. Neobično je da je natječaj za direktora trajao skoro pola godine. Bio je raspisan još u travnju. Iako su kandidati prošli testiranja, Holding je odugovlačio s imenovanjem. Natječaj su proveli preko tvrtke Dekra kojoj su to platili 8.700 eura. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Neprilagodjen 27.10.2023.

    Funny face, a tek ovi cirkusanti iza njega...

  • yocko 27.10.2023.

    Još jedan HDZ-ovac.

  • Žetem 27.10.2023.

    Od kad je Tomašević u Holdingu nema kriminala. Hahahahahsahsh

Komentiraj...
Vidi sve komentare