To je to što me zanima!

Plinska sapunica bez kraja: Ventili i dalje zatvoreni...

Medvedev kaže da nema plina dok Ukrajinci ne potpišu sporazum. Gazprom i dalje optužuje Naftogaz da opstuiraju dogovor o promatračima
Vidi originalni članak

Plinski div Gazprom u petak je optužio Kijev da sprječava potpisivanje sporazuma o nadzoru tranzita plina preko Ukrajine prema Europi, dodajući da Ukrajina odbija prisutnost ruskih promatrača zajedno s europskim i ukrajinskim, u sklopu promatračke misije. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je kako će Rusija nastaviti s isporukom plina Europi preko Ukrajine nakon službenog potpisivanja sporazuma o osnivanju promatračke misije.
Sporazum o kontroli tranzita ruskog plina preko Ukrajine bit će najvjerojatnije potpisan u petak, a to će omogućiti nastavak opskrbe Europe plinom, objavio je Gazprom, ruski državni plinski monopol. - Očekujemo da će se danas službeno potpisati protokol o uspostavi međunarodnoga neovisnog mehanizma kako bi se zajamčio tranzit ruskog plina preko Ukrajine - rekao je direktor Gazproma Aleksej Miller. Prvi promatrači koje je Rusija odlučila poslati u Kijev kako bi nadgledali protok ruskog plina kroz Ukrajinu, već su stigli. U promatračkoj misiji će biti predstavnici Europske komisije, Rusije i Ukrajine. Pregovori koji su jučer u Bruxellesu gotovo cijeli dan bili bez pomaka napredovali su nakon telefonskih razgovora Putina, Topolaneka i njemačke kancelarke Angele Merkel. Ulaz prirodnog plina iz Rusije u transportni sustav Republike Hrvatske i dalje potpuno obustavljen, priopćio je Plinacro pozivajući sve kupce plina na štednju i dosljednu primjenu propisanih mjera.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • HrvatskaHrvatima 09.01.2009.

    daj pisite jos malo gluplje komentare,ako je to moguce uopce....@tuzni sokac to se na tebe ne odnosi xD

  • had 09.01.2009.

    bitno je da su naši poduzetnici prodali talijanima plin iz jadrana a i inu mađarima.I kako da srbi dobivaju plin iz mađarske a mi muljamo po africi libiju i sl.

  • tužni šokac 09.01.2009.

    šta mislite tko je predsjednik rusije medved ili PUTIN

Komentiraj...
Vidi sve komentare