To je to što me zanima!

Pliva, pliva autocesta: Slabija kiša stvorila je veliko jezero

Na dionici od Posedarja do Maslenice padala je kiša. Kanali nisu mogli ‘gutati’ vodu, na kolniku se nakupilo pola metra. Iz HAC-a kažu da su takvi slučajevi rijetki
Vidi originalni članak

Nije bio prolom oblaka, samo je kišilo. Stvorila se tako duboka lokva da je automobil iza nas plivao do pola u vodi jedva se krećući, rekla nam je čitateljica.

Ona se s kćeri i sinom u nedjelju popodne vozila autocestom prema Zagrebu. Na dionici od Posedarja prema Masleničkome mostu naletjeli su na jezero na cesti.

- Jako ružna i opasna scena. Zamislite samo da je naletio auto brzinom od 100 kilometara na sat. Pa ne bi ga više bilo. Osjećali smo se grozno, a kći nije mogla vjerovati da je takvo što na autocesti moguće. Pa vode je bilo pola metra. Moj sin (18) je tek naučio voziti, pa je vozio jako sporo, ali što bi bilo da smo tuda prošli brzinom normalnom za autocestu - ogorčena je naša čitateljica. 

Dodaje da nije bilo nikakvog znaka upozorenja na opasnost koja vreba.

- Kod kratkih oborina velikog intenziteta moguće je da se na kolniku pojavi voda koja se zadržava nekoliko minuta. Ti slučajevi su rijetki, nisu redovna pojava. Pri tome voda može nanijeti na slivnike materijal koji dodatno otežava otjecanje - rekla je Andrea Haleuš, glasnogovornica HAC održavanja i naplate cestarine.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • AntonTrdić 30.04.2014.

    umjesto da je nagib prema van ide prema unutra, koji promasaj projektanta

  • jožek2 30.04.2014.

    Jesu li to one dionice Kalmetine autoceste koje su sa početnih 4.milijuna eura po kilometru dosegle poslje cjenu od 16 milijuna eura po kilimetru,bravo za Kaljmetu i njegove prijatelje graditelje, možda bi se ipak USKOK trebao zainteresirati za to.

  • Tonko_1 30.04.2014.

    ja srećom prođoh a neki nisu uspjeli,za one što se vozikaju i ko fol nadziru ceste iliti održavaju nema opravdanja.Jednostavno nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare