To je to što me zanima!

Plivini radnici dali su 150.000 kuna za borbu protiv korone

Tvrtka je također donirala vrijedne lijekove zdravstvenom sustavu kao pomoć u pandemiji, te dezinfekcijska sredstva. Sveukupno, pomoć Plive premašila je do sad milijun kuna
Vidi originalni članak

U želji da pomognu u borbi protiv Covida 19 u Hrvatskoj, Pliva je donirala zdravstvenom sustavu  azitromicin i hidroksiklorokin za liječenje najtežih pacijenata kojima su liječnici tu terapiju propisali. Iz tvrtke su priopćili i da su donirali i dodatne količine dezinficijensa zdravstvenim institucijama za povećavanje sigurnosti pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika.

- Brojnim službama koje ovih dana doprinose borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj poput primjerice Crvenog križa i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. A. Štampar“, također smo donirali dezinficijense za što bolju zaštitu tijekom provođenja aktivnosti koje svakoga dana obavljaju - izvijestili su iz tvrtke. Pliva je također otvorila poseban račun na koji su Plivini zaposlenici i članovi Plivina sportskog društva uplatili 150.000 kuna. Novac su uplatili kao doprinos nacionalnoj borbi protiv ovog virusa. Ukupna vrijednost Plivinih donacija dosegnula je milijun kuna. 

- U ovim izazovnim vremenima kada naglašavamo zajedničku odgovornost i brigu za druge ljude, neki naši zaposlenici odlučili su se na još jedan korak aktivnog sudjelovanja u zajednici i započeli su s volontiranjem kako bi pomogli onima kojima je potrebna dodatna pomoć. Drago nam je i ponosni smo što su, kao i toliko puta do sada, pokazali da su zaposlenici i kao pojedinci spremni pomoći i zajednički napraviti velike stvari. Želimo iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima onima koji u ovom trenutku brinu za naše zdravlje i sigurnost – svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi koji svojim radom čine sve kako bi zaštitili nas i naše zdravlje te nam omogućili da što prije zajedno izađemo iz ove situacije kao pobjednici - priopćili su iz Plive te su se zahvalili svojim djelatnicima koji rade u zahtjevnim vremenima.

- Situacija u kojoj se trenutno nalazimo iznimno je ozbiljna, a Pliva je kao vodeća hrvatska farmaceutska kompanija svjesna odgovornosti koju ima prema zajednici u kojoj posluje. Ponosni smo što na ovaj način možemo dati doprinos borbi protiv Covida 19 te liječnicima, drugim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi olakšati svakodnevno obavljanje posla. Nadamo se da će donirana sredstva olakšati svakodnevnu borbu protiv koronavirusa te dodatno doprinijeti očuvanju i unapređenju zdravlja populacije - istaknuo je Mihael Furjan, predsjednik uprave Plive. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • John Doe Jr. 01.05.2020.

    a đoković svojima sam donirao milijun eura

  • Danmax 29.04.2020.

    Stvarno su se isprsili čudo jedno

  • nino95 29.04.2020.

    Iskreno te donacije su takva glupost i niškoristi. Donirati za cjepivo? Pa doniram im vec 30 god svog zivota kroz najskuplji porez na svijetu, kroz najvecu korupciju na svijetu, i najvece uhljebe na svijetu. S tolikim porezom prirezom i davanjima trebali smo vec svicarska biti, i jos da doniram za neko cjepivo. Daj ukljucite mozak ljudi, radi se na eazvijanju cjepiva?! Pa kakvi su to znanstvenici kojima treba godina dana da naprave cjepivo za nesto sto su znali da postoji vec deset godina a slično je gripi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare