To je to što me zanima!

'Pljuska' Grčiću u Berlinu: Tek za 10 godina ćete napredovati

Branko Grčić pozvao je njemačke poduzetnike da ulažu u Hrvatsku kazavši da su se poboljšale mogućnosti i okružje za ulagače. Odgovorio mu je Eckhard Cordes
Vidi originalni članak

Hrvatska je zemlja s velikim mogućnostima za poslovanje i nudi široku paletu prednosti i vjerujem da će ovaj forum rezultirati novim njemačkim investicijama u hrvatsko gospodarstvo, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova na Njemačko-hrvatskom investicijskom forumu u Berlinu. 

Branko Grčić pozvao je njemačke poduzetnike da ulažu u Hrvatsku kazavši da su se poboljšale mogućnosti i okružje za ulagače. 

- Siguran sam da ćemo vidjeti značajan napredak u Hrvatskoj ali za deset godina, odgovorio je ministru Eckhard Cordes, predsjednik uprave Odbora njemačkog gospodarstva za istočnu Europu.

Peter Tils iz Deutsche Bank, CEO za središnju i istočnu Europu, kazao je kako je Hrvatska tradicionalno jako povezana s Njemačkom te predstavlja važno tržište za Njemačku što pokazuju podaci o međusobnoj razmjeni. 

Hrvatska ima dovoljno kapaciteta i preduvjete kako bi postala uspješna priča, kazao je i izdvojio kao ključnu prednost vrlo dobro educiranu radnu snagu, a turizam, energetiku i prerađivačku industriju kao sektore zanimljive za buduća ulaganja.

Sudionici prvog kruga rasprave zaključili su da su mogućnosti za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj velike, no da treba proći još puno vremena dok se potencijal ne ostvari.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • reley 02.10.2014.

    Grčić ? najbolja izjava njegova : strani ulagaći nisu prepoznali poduzetničku klimu u Hrvatskoj. Pa pitam ga zbog čega nisu ?

  • Don Promillo 02.10.2014.

    Tko bi normalan ulagao u državu u kojoj su na snazi totalno anti poduzetnički zakoni, kao na primjer plaćanje PDV-a po izdanom računu, a ne po naplati , prisilno člansvo i haračenje od strane HGK, reketarenje od strane ZAMP-a, plaćanje mali milion taksi, biljega i parafiskalnih nameta, ................. Pa tko bi normalan ulagao u zemlju u koju ni domaći poduzetnici ne žele ulagati i iz koje ljudi svakodnevno revoltirani odlaze u ostale zemlje EU u potrazi za poslom?

  • roki10 02.10.2014.

    Šteta što ga Milanović nije poveo sa sobom jer je on MOZAK, on bi silikonsku dolinu prekrstio u svilenu dolinu,što bi bio nagrađen nekim Ordenom našeg predsednika Josipovića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare