To je to što me zanima!

Plovi zbog ljubavi: Brodom su magarca odveli na slijepi spoj

Traži ženu: On tvrdoglav, muževan i simpatičan. Ona druželjubiva i pitoma. Hvarski Moro i magarica Mercedes s Galešnika mogli bi zaista biti savršen par...
Vidi originalni članak

Iako mu nije nikako bilo drago izgubiti zemlju pod nogama, hvarski magarac Moro u četvrtak se otisnuo na more, prema obližnjem Etno-eko otoku Galešniku. Za ljubav će usamljeni Moro napraviti baš sve...Tamo ga je dočekala ljepotica i ljubimica otoka magarica Mercedes. Firma Nautika Hvar je otok naselila raznim životinjama, a Mercedes su doveli prije sedam godina. Od tada je jedina predstavnica svoje vrste. 

Stoga su joj odlučili priuštiti malo zabave, druženje s Morom. Mada ga je vlasnik ohrabrivao dočaravajući užitke koji ga očekuju kad se iskrcaju na kopno, magarac ko magarac, tvrdoglavo nije htio na barku. Vlasnik ga je dizalicom podigao na brod, osigurao ga remenjem i odveo na slijepi spoj. Ne zna se je li od kratkotrajne navigacije Moro dobio morsku bolest, a ne zna se ni ishod romantičnog druženja na živopisnom otočiću. Vjerojatno je Moro u ugodnu Mercedesinu društvu brzo zaboravio muke koje je pretrpio da bi došao u posjet. Slično je nekoć reagirala i njegova prijateljica.

Mercedes je iz Brusja, zaselka na vrhu otoka Hvara, koju su jedva natjerali da dođe na otok. Voda joj isto nije bila draga. Sve dok nije došla u pravi raj. Prije toga je bila malena i mršava, a onda se proljepšala sto posto, govorili su tada mještani. Danas je mirna i pitoma, kao stvorena za Moru. Na Galešniku će provesti izvjesno vrijeme, nakon čega će se vratiti na Hvar.

S obzirom na to da je broj magaraca na otocima i priobalju u opadanju, nadamo se da će ljubav između Mora i Mercedes procvjetati.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • WOMANIZER 27.08.2013.

    nekome se bude posrećilo! :D..........mago sigurno sluša get lucky! xD

  • spalato60 26.08.2013.

    Lipi naš tovar a i kenja.

  • AntonTrdić 26.08.2013.

    nova epizoda ljubav je na moru

Komentiraj...
Vidi sve komentare