To je to što me zanima!

Plutala morem: Kornjača Tina sada je dobro, uskoro će na put

Kornjaču Tinu su našli kako pluta u moru kraj Hvara. O njoj sada brinu veterinari u Splitu, a poslije će je prebaciti u Centar za oporavak morskih životinja u Puli
Vidi originalni članak

K nama je stigla pothlađena i malaksala. Primila je terapiju i dobro se oporavlja, no još treba ojačati da bi mogla ići u Pulu, u Centar za oporavak morskih kornjača, rekao je veterinar Mario Gavranović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo je on sad liječi u specijalističkoj veterinarskoj stanici Vet-Vision u Splitu. Glavatu želvu staru 25 godina i tešku oko 30 kilograma ronioci su našli kako bespomoćno luta u Starogradskom zaljevu kraj Hvara. Nakon što ju je pregledao hvarski veterinar Prosper Vlahović, kornjača je zaplovila put Splita trajektom “Tin Ujević” i tako zaradila nadimak Tina.

Dr. Gavranović tvrdi da kod Tine nije uočio tvrdo strano tijelo, poput udica, odnosno parangala. To je, uz udarce gliserima tijekom ljetne sezone, najčešći način kojim kornjače zadobiju teške ozljede.

Za sada se tek pretpostavlja da je progutala dio plastične vrećice, no veterinari je, s obzirom na njezino stanje, nisu željeli dodatno mučiti pretragama koje u ovom trenutku nisu nužne.

- Plastična vrećica može rezultirati probavnim teškoćama. Ako se ne može hraniti, ne može se ni kretati. Ona mora biti u stanju roniti i zadržavati se ispod površine. Jedno je boravak u bazenčiću, a sasvim su drugo morske dubine – kaže dr. Gavranović dodajući kako će Tina u Pulu krenuti idući tjedan.

U prirodu bi se trebala vratiti u rujnu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • škver 22.04.2017.

    Srećom naiđem i na Ljude koji mi ispune svojom dobrotom dušu!!!

  • rvthlessly 22.04.2017.

    srce mi se stisne kad ovako nekaj pročitam :(( sirotica mala slatka, neka se brzo i uspješno oporavi <33

  • mamita 22.04.2017.

    Evo razloga zasto se obiljezava Dan planeta Zemlje. Gledala sam snimku u kojoj su jednoj prekrasnoj ogromnoj kornjaci izvlacili neki predmet iz nosnice. Na kraju se ispostavilo da je slamka. Cijela slamka joj je bila u nosu. Eto sto plastika napravi u prirodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare