To je to što me zanima!

'Po čemu su to u financijama 'stranci' pametniji od Hrvata?'

Bakić prelaže ISO (Initial State Offering): 'U tom inovativnom instrumentu država bi stavila npr. milijardu eura na stol, a doničari izlistanih tvrtki bi nudili dionice na otkup'
Vidi originalni članak

Poduzetnik Nenad Bakić postavio je zanimljivu objavu na svom Facebook profilu u kojoj navodi da je 'moguća tektonska hrvatska inovacija na financijskim tržištima' 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'-- Moguća je i TEKTONSKA hrvatska inovacija na financijskim tržištima!
+ + +
U svemu smo najnadareniji (inteligencija, sportski talent, 'zemlja znanja', 'u Europi od stoljeća sedmog', dužina one stvari ...), pa zašto ne i u financijama? Po čemu su 'stranci' pametniji od nas? 

Evo ovako. Umjesto trivijalnog IPO (=Initial PUBLIC Offering) koji je za bedake (Facebook, Tesla, Apple itd.) mi možemo uvesti IPO = Inverse Public Offering ili drugačije rečeno ISO = Initial State Offering. 

U tom inovativnom financijskom instrumentu bi se radilo o tome da država stavi npr. milijardu eura na stol a doničari izlistanih tvrtki bi nudili dionice na otkup. To bi bilo u sustavu javne nabave, pa bi prednost imale najjeftinije ponude (=dionice). Tako bi država imala priliku (do)kupiti jako puno STRATEŠKIH tvrtki, to su uglavnom one gdje država već ima većinu i stoga firme jako loše posluju i cijena dionice im je niska (Petrokemija, Imunološki, Gredelj ..). 

Sad će zlobnici pitati 'Pa otkud državi milijardu eura?'. Kao prvo 'ponos nema cijenu', pa je uopće vulgarno pričati o nečem frivolnom kao novac kad govorimo o STRATEŠKIM tvrtkama. A kao drugo, uvijek mogu izdati junk obveznice koje će kupiti NAŠI mirovinski fondovi, a aranžeri će biti hrvatske banke koje će za tu majstorsku transakciju dobiti velike bonuse.'

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Slaven Pendić 23.05.2016.

    Pametniji su u svakom pogledu.Radnike placaju kako i treba po zakonu.Placaju drzavi poreze sto nasi lopovi nerade.Imaju firme na jedno ime vec 30 godina a kod nas kad se nakupi duga odma stecaj nista nevraca samo novo ime na babu i opet udri po radniku.

  • Voltaire_ 23.05.2016.

    ??????????????????. Vidi se iz prilozenoga :) Ja blehana !!

  • Preteznovedro 23.05.2016.

    Pametni u hrvatskoj nemogu uspjeti jer nisu u kojekakvim strankama i ne podkradaju vlastit narod več odu van raditi za novac koji zaslužuju. Dok god se pohlepni tajkuni i bankari ne dovedu u red svakog dana bit če gorje. Ostaju korumpirani podobnici. Jel ti sad jasno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare