To je to što me zanima!

Po prvi put u povijest: Velikoj Britaniji pao kreditni rejting

Ubrzo nakon Moody'sove objave tečaj britanske funte pao je s 1,5250 na 1,5160 dolara, nedaleko najniže razine u dvije i pol godine, a očekuje se daljnje slabljenje
Vidi originalni članak

Agencija Moody's snizila je kreditni rejting Britanije za jedan stupanj - s Aaa na Aa1. To je prvi put u povijesti da je Britanija izgubila vrhunski rejting. Odluku je Moody's obrazložio slabim izgledima za gospodarski rast te zemlje, što dovodi u pitanje strategiju konzervativne koalicije premijera Davida Camerona usmjerenu na štednju i smanjenje proračunskog deficita. 

Moody's je ostavio izglede za rejting Britanije stabilnima tako da vjerojatno neće biti daljnjih promjena rejtinga u idućih godinu dana, javlja HRT

Kod Moody'sa i S&P-a imala je taj rejting od 1978., a kod Fitcha od 1994. No, sve te tri agencije lani su izglede za britanski rejting snizile na negativne, što znači da bi joj i ostale dvije agencije mogle smanjiti rejting. 

Ubrzo nakon Moody'sove objave tečaj britanske funte pao je s 1,5250 na 1,5160 dolara, nedaleko najniže razine u dvije i pol godine, a očekuje se i njegovo daljnje slabljenje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • WOMANIZER 23.02.2013.

    sve će propasti, mislim da nema izlaza, ovakav način života koji poznajemo neće moći još dugo biti takav!

  • Job 23.02.2013.

    Bit će da su englezi u međuvremenu ostali još bez koje kolonije!

  • tessa 10 23.02.2013.

    Sve te agencije treba ukinuti,, to su sve interesne skupine!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare