To je to što me zanima!

Po raskopanoj cesti slijepi ne mogu hodati do škole

IZVRĆU NOGE: Djeca s bijelim štapom spotiču se po pločniku u Nazorovoj ulici u centru Zagreba jer je nogostup raskopan već nekoliko mjeseci
Vidi originalni članak

Nogostup pokraj OŠ Vinko Bek u Nazorovoj ulici u centru Zagreba raskopan je prije nekoliko mjeseci. U tu školu idu slijepa djeca.
- Išao sam iz škole prema autobusnoj stanici. Nisam znao da se kopa. Već sam zakoračio prema rupi, a žena je viknula: 'Čekaj!’. Stao sam. Pomogla mi je da po cesti obiđem rupu - prepričao je slijepi Dominik Kolak (15), koji hoda uz pomoć štapa, što mu se dogodilo  kad su radovi počeli. Pločnik je vrlo uzak, a raskopani dio je do 10 cm niži. Kamene gromade i danas stoje na pločniku, ali Dominik je naučio gdje su prepreke i kako ih obići.
- Molili smo više puta da se to uredi jer ugrožava sigurnost djece i nastavnika - kaže Ivana Rotim, voditeljica škole.
- Za djecu koja se uče kretati sa štapom to je veliki problem. Spotiču se, izvrću noge. Zato ih tim putem dugo nisam vodila - kaže Dušanka Petrović, instruktorica orijentacije. Zagrebačke ceste obećale su nam da će uskoro asfaltirati nogostup.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Puno Dajem Vladi 15.03.2010.

    iskopa bi ja njima oci i pustija ih da odaju po minskom polju...kakva država takvo je i društvo

  • Curious 15.03.2010.

    kako ono ide, brinemo se za osobe sa invaliditetom jer smo osjetljivi na njihove probleme, yeah na nekom drugom planetu u nekom drugom sunčevom sustavu

  • GloriaGloria 15.03.2010.

    prestrašnoooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare