To je to što me zanima!

Po Zagrebu opljačkao 44 puta s pištoljem-igračkom pa dobio 6 godina zatvora. Vikao: Pucat ću

Muškarac nije birao objekte napada pa je tako pljačkao trgovine, ljekarne, pošte, kioske i benzinske postaje. Zimi je bio maskiran kapom, a ljeti šiltericom
Vidi originalni članak

Općinski kazneni sud u Zagrebu presudio je serijskom pljačkašu R. P. (43) iz Slavonskog Broda jer je od 21. lipnja 2021. do 21. srpnja 2023. počinio 44 kaznena djela razbojništva na području Zagreba i okolice. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina. 

UHITILI SERIJSKOG RAZBOJNIKA Lopov (42) godinama pljačkao po Zagrebu, ukrao 25.000 eura. Prijetio je plastičnim pištoljem

Okrivljenom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme lišavanje slobode od uhićenja, kao i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u trajanju od 21. srpnja 2023. pa nadalje.

Ujedno, oštećenicima su priznati imovinskopravni zahtjevi. U preostalom djelu protupravno stečene imovinske koristi, ista je od okrivljenog oduzeta te je naloženo okrivljeniku da iznos dosuđene imovinske korist uplati u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.

Kako su ranije javili iz PU zagrebačke, R.P. je uhićen u Rapskoj ulici krajem srpnja kada je u ljekarni otuđio novac. Policajci su obilazili mjesto događaja kad su uočili sumnjivog muškarca koji se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo. Ubrzo su ga sustigli i uhitili, a kriminalističkim istraživanjem otkriveno je da se dovodi u vezu s drugim kaznenim djelima razbojništva. 

Muškarac nije birao objekte napada pa je tako pljačkao trgovine, ljekarne, pošte, kioske i benzinske postaje. Zimi je bio maskiran kapom, a ljeti šiltericom. Nakon ulaska u prostor, muškarac je pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci od zaposlenika tražio novac koji bi mu oni zbog straha za vlastiti život predavali.

ŠIRILA SE PANIKA Policija: Nemamo dojava o krađi djece u okolici Vukovara

Dodatnim kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, koji zaposlenici zbog stresa i straha nisu mogli odmah primijetiti. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.

Kako se navodi u presudi, R.P. je upadao u prodajne prostore te bi prema djelatnicima usmjerio metalni pištolj-igračku i rekao im: 'Ovo je pljačka, daj novce! Pucat ću, daj novac!'. Nekima je prijetio i da imaju 10 sekundi da mu strpaju novac u vreću. 

Protiv ove presude nezadovoljna stranka imala je pravo žalbe u roku od 15 dana od dana primitka pisanog otpravka presude. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare