To je to što me zanima!

'Pobačaj je gori od pedofilije. Pedofilija bar nikog ne ubija...'

Američki svećenik  izazvao je bijes javnosti nakon što je prošli tjedan zabranio političarima koji podržavaju pravo na pobačaj da se pričeste u njegovoj župi...
Vidi originalni članak

Katolički svećenik s Rhode Islanda Richard Bucci (72) izazvao je bijes javnosti nakon što je prošli tjedan zabranio političarima koji podržavaju pravo na pobačaj da se pričeste u njegovoj župi. U letku stoji kako će tim ljudima biti zabranjeno i da budu kumovi na svadbama ili krstitkama.

Nakon toga šokirao je izjavama o pedofiliju i pobačaju, piše The Guardian.

- Pobačaj je gori od pedofilije. Pedofilija ne ubija nikoga, a pobačaj ubija. Više djece ubijeno je pobačajem nego što ih je bilo žrtva pedofilije - rekao je Bucci. Naveo je i da ljudi ne bi trebali biti iznenađeni onime što priča jer se pozvao na Katekizam Katoličke crkve.

- Nerođeno dijete je osoba i ima prava kao i svaka druga osoba - dodao je svećenik.

Demokratska zastupnica s Rhode Islanda Carol Hagan McEntee oštro je lomentirala svećenikom istup.

- Apsurdno je govoriti da pedofilija nikoga ne ubija. Očito je da ovaj svećenik ne razumije što govori. Pedofili žrtvama otimaju djetinjstvo i dušu. Preporučujem Bucciju da se sastane sa žrtvama i posluša njihova svjedočanstva - poručila je.

Idi na 24sata

Komentari 613

  • 15.02.2020.

    Svećenik je u pravu što se tiče abortusa. Prema crkvenom pravu, svatko tko podržava, nagovara i čini abortus sam sebe tim činom izopćuje iz Katoličke Crkve i ne može primiti sakramente dok se dopuštenjem biskupa, iskrenim kajanjem i sakramentom ispovijedi ne vrati u Crkvu. Što se tiče pedofilije, i ona je teški grijeh, ali ne podrazumijeva automatsko izopćenje iz Crkve. Abortus podržavaju oni koji su svoje stanje fetusa preživjeli. Nisu osjetili čupanje svojih nožica i ručica iz majčine utrobe, ali podržavaju da se to drugima čini.

  • MeiSnooper 13.02.2020.

    Dr. GONZO@ pročitao si par članaka o religiji u nekim tabloidima i plitkim portalima i misliš da sve znaš o religijama. Kažeš da je Biblija puna gluposti, a Kur'an je samo prepisan pa je to sve isto. Iz toga se vidi da nemaš pojma o religijama i da nisi pročitao niti Bibliju a kamoli Kur'an jer bi znao da te dvije knjige govore o istim stvarima ali na sasvim drugačiji način. Pogotovo ako se uzme u obzir da crkva tumači Bibliju na svoj način. Prva, jako važna razlika je da se u kršćanstvu kaže da je Bog stvorio čovjeka po svom liku i da je "trojedan" (otac, sin i duh Sveti) dok je u Islamu Bog jedan, jedinstven i ne liči (nema oblik) ni na što čovjeku znano pa tako nema niti ljudske osobine što može biti i neki oblik energije. Druga važna stvar da u Islamu između Boga i vjernika nema nikoga i taj odnos je direktan. Ne moliš se svecima i ne ispovjedaš se svećeniku koji ti prašta grijehe u ime Boga te ne primaš sakramente koje ti daje svećenik (čovjek) i time određuje jesi li i koliko vjernik. To ti je samo sitnica koja ti treba pomoći da shvatiš da ne poznaš niti "svoju" religiju ako je imaš, a kamoli druge pa moraš još puno čitati da bi pametovao.

  • Hiroo_Onoda 13.02.2020.

    Šteta kaj ovaj Richard Bucci nema nekih 7-8 godina umjesto 72 pa da ga se stavi na raspolaganje nekom pedofilu u haljini kao što je njegova. Možda bi onda bolje razumio razliku između pedofilije i pobačaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare