To je to što me zanima!

"Pobjedom protiv fašizma su stvoreni temelji današnje RH"

Predsjednik tehničke Vlade uputio je u utorak, u povodu Dana antifašističke borbe 22. lipnja, čestitku u kojoj se navodi da se na taj dan prisjećamo osnutka prve antifašističke postrojbe
Vidi originalni članak

Predsjednik tehničke Vlade RH Tihomir Orešković uputio je u utorak, u povodu Dana antifašističke borbe 22. lipnja, čestitku u kojoj se navodi da se na taj dan prisjećamo osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

„Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Prije 75 godina hrvatski građani različitih nacionalnih, vjerskih i etničkih pripadnosti, vođeni idealom slobode, započeli su borbu, a potom konačnom pobjedom nad fašizmom postavili temelje na kojima je izgrađena i današnja, europska Hrvatska", navodi u čestitci Orešković.

 "Ponosni na taj dio naše povijesti, s pijetetom se prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo - samostalnu, slobodnu, demokratsku domovinu.

 S vjerom u bolju budućnost, utemeljenu na europskim i svjetskim standardima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, dodaje se u čestitci, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

 

Idi na 24sata

Komentari 182

  • Hrvat_DU 22.06.2016.

    Najmonstruozniji zločinački pothvat u povijesti nije ni nacizam ni fašizam ni komunizam nego daleko gori od svih njih zajedno, kolonijalizam. Ubijeni deseci milijuna domorodaca Amerike, Australije, Polinezije, Melanezije, Mikronezije, jugoistočne Azije i podsaharske Afrike iz koje su također prisilno prevezeni deseci milijuna robova. Golema kulturna i prirodna bogatstva opljačkana su ili uništena. Španjolski agresori spalili su tisuće majanskih zapisa, do danas su sačuvana samo četiri kodeksa na majanskom pismu. Holokaust nad Židovima smiješna je dječja igrica u usporedbi s eksterminacijom američkih domorodaca, a Hitler nježni dobrica u usporedbi s konkvistadorima. Prvi i Drugi svjetski rat zajedno lokalni su incidenti u usporedbi s haranjima europskih agresora drugim kontinentima. Svo bogatstvo zapadne Europe (Engleza, Španjolaca, Portugalaca, Francuza i Nizozemaca) temelji se na genocidu, porobljavanju i pljački. Da se tisuću hidrogenskih bombi pobaca po Engleskoj ne bi platila sva zla koja je britansko kolonijalno genocidno carstvo počinilo kroz povijest. Ovaj daleko najveći genocid ikada prošao je sasvim nekažnjeno. Kristofor Kolumbo je začetnik uvjerljivo najvećeg genocida u povijesti čovječanstva, nad desecima milijuna američkih domorodaca. Jedna država u Americi zove se Kolumbija, a otok na kojem su španjolski agresori posve istrijebili izvorno stanovništvo Hispaniola (španjolski otok). To je isto kao da se Poljska zove Hitlerija ili Jeruzalem Hitlerstadt.

  • tovar 22.06.2016.

    Tako je premijeru sadašnji i budući !!!! S Timom do pobjede, bolje i drugačije Hrvatske...

  • Kamocemo_20 22.06.2016.

    HaSSan Beg je na aparatima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare