To je to što me zanima!

Pobjegla iz Sirije, dokopala se Grčke pa sretna snimila selfie

Financijski iscrpljena Grčka je nakon Italije glavna desinacija za izbjeglice, mahom iz ratom zahvaćene Sirije te Afganistana. Dolaze i ekonomski migranti s istoka
Vidi originalni članak

Više od 1200 migranata, od kojih su neki stigli čamcima na napuhavanje, u protekla su dva dana preuzele grčke vlasti u istočnom Egejskom moru. 

Plovila su u utorak pristala na otok Kos, a nakon dugog i nesigurnog puta većina izbjeglica kleknula je na koljena i molila. Jedna žena čak se zaustavila da bi snimila selfie nakon što su brod, kojim je putovala iz Turske, preuzeli grčki obalni stražari.

Većina izbjeglica smještena je tj. bolje rečeno nagurana u napuštenom hotelu na otoku.

Brodovi s desecima migranata pristali su u posljednjih nekoliko dana i na otoke Lezbos, Chios i Farmakonisi.

Financijski iscrpljena Grčka je nakon Italije glavna destinacija za izbjeglice, mahom iz ratom zahvaćene Sirije te Afganistana. Dolaze i ekonomski migranti s istoka koji traže bolji život u EU. Samo ove godine stiglo ih je 30.000.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • branko d 27.05.2015.

    Svaki od njih je potencijalni bombaš. I to je jedan od njihovih planova da se svuda po svijetu nasele i na taj način osvajaju.

  • lolitta 27.05.2015.

    Ljudi bjeze u strahu za svoj zivot i zivot svoje djece. Nisu dosli jer im je dosadno. Svi vidimo svakodnevno u medijima posljedice rata i zvjerskog ubijanja tamo. Slazem se da nije rjesenje samo upast u neku zemlju al malo su glupi komentari tipa "ja ne mogu u kanadu" i sl. Kad budes bjezao od sigurne smrti onda se javi. Neko rjesenje se treba naci za te ljude za vrijeme trajanja pokolja tamo,koliko god tesko bilo. Nitko ne zasluzuje da ga se muci i ubija,a najmanje neduzna djeca

  • Linz 27.05.2015.

    Mogu tek misliti kako je bilo indijancima kad su počeli naseljavati njihov teritorij ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare