To je to što me zanima!

Pobjegla od ubojice jer je tukao nju i starijeg sinčića

Detalji zločina: Joso Štajdohar (29) je u središtu Gline pucao u glavu Nikolini (23) dok je držala sina (2), a onda i u sebe. Sin (4) sve je gledao
Vidi originalni članak

Dječji vrisak koji ledi krv u žilama prolomio se u srijedu Trgom bana Jelačića u Glini. Dječačić (2) vrištao je pod tijelom svoje majke. Po njemu je sukljala krv iz njene glave. Bila je još živa, ali nemoćna. Nije mogla pomoći svojoj dječici, sinu koji je ležao pod njom i drugome (4), koji je od šoka počeo trčati i umalo završio pod kotačima kamiona. Milimetri su ga dijelili od smrti.
Svemu je prethodila pucnjava pred prolaznicima. Joso Štajdohar (29) oko 11.30 iz pištolja je pucao u glavu bivšoj supruzi Nikolini (23). U naručju je držala mlađeg sina. Pala je na tlo, otac je ispalio još jedan metak, a treći sebi u glavu. Ona je preminula u Domu zdravlja u Glini, za njegov se život bore u Općoj bolnici u Sisku.
- Bio sam u parku, čuo sam pucnjavu. Prijatelj i ja dotrčali smo i prestravili se. Jedno je dijete ležalo u krvi ispod žene, drugo je vrištalo i trčalo prema cesti. Muškarac je ležao nedaleko od žene, kraj njega je bio pištolj. Ovakvu stravu još nisam doživio - prepričao nam je šokirani Vlado Šoštarić. Prvi je stigao na poprište obiteljske tragedije. Ispod majke je izvukao prestravljeno dijete koje je jecalo. Užasnuo se kad je shvatio da je drugog dječačića umalo pregazio kamion.

PRIJE PUCNJAVE POLICIJA JE RAZGOVARALA S UBOJICOM
Uoči tragedije, tek pola sata prije no što je ubio majku svoje djece, Josu je na izlasku iz Centra za socijalnu skrb presrela policija. Tražili su ga jer je večer prije njegova majka nazvala i rekla im da je sin najavio da će se ubiti jer ne može živjeti bez žene.
- Ma pustite moju mamu, ne zna što priča, puno pije. Zašto bih se ubio? Pa vidite me tu s djecom, samo s njima želim biti - rekao je policajcima. Nisu ga pretražili, nije im palo na pamet pogledati ima li oružje kod sebe. Navodno im je i Nikolina rekla kako želi biti nasamo s bivšim suprugom i djecom. Joso je obećao policajcima da će navratiti u postaju čim se poigra s djecom. No očigledno je imao drugačije planove...
- Čim sam vidio policiju, znao sam da je taj monstrum nešto napravio - rekao je Mirko Metikoš, otac ubijene Nikoline. On je kćer u srijedu ujutro odvezao u Glinu, gdje se trebala sresti s bivšim mužem.
- Maltretirao ju je od prvog dana braka. Tjerao ju je da ljubi sliku Ante Pavelića, tukao ju je i zlostavljao kako god je znao - govori otac i u ljutnji dodaje kako ni policija i Centar za socijalnu skrb nisu smjeli dopustiti da Josip naoružan priđe njegovoj kćeri.
- Ja sam policiji govorio da će on nešto napraviti jer sam znao da nije normalan, ali su ga oni samo znali ponekad zadržati da prenoći u postaji. Prijavio sam ga da je prijetio meni i mojoj supruzi, ali je on i dalje imao pravo viđati djecu. Nisu ga spriječili da napravi ovo što je učinio - kaže shrvani otac.
Iako je imao pravo vidjeti djecu svakog tjedna, i Nikolina ih je svakog tjedna dovodila, Josip je vrlo često izostajao. Za djecu nije baš puno mario. Nije ga bilo briga kako su.
- On je pijanica i poznati nasilnik. Nakon ubojstva djelatnici Centra za socijalnu skrb bili su kod mene. Oni su krivi za ovo. Stariji dječak je otrčao do njih nakon pucnjave i s vrata im viknuo: ‘Moja je mama mrtva, tata je pucao u nju!’ - rekao je slomljeni otac Mirko. Djeca su poslijepodne spavala u kući bake i djeda. Oni su im sad jedina obitelji. Imaju još ujaka, Nikolinina brata Dejana. Ni on ne može doći sebi. Jecao je i plakao.
- Ovo se sve zbiva jer država nije u stanju zaštititi nas od nasilnika. Ispada da bi mi morali ubiti njih da oni ne ubiju nas. Pa kamo to vodi - očajan je i bijesan Mirko.

>>> Nastavak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 96

  • luckystrike 25.08.2010.

    Najezim se kada vidim kojim smo monstrumima okruzeni!

  • Taichee 25.08.2010.

    jadna dječica... :\'(((((((

  • strasnisud 25.08.2010.

    sramota za pravosuđe! po milionti put....

Komentiraj...
Vidi sve komentare