To je to što me zanima!

Počela isplata novčanih pomoći za obnovu obiteljskih kuća

Tijekom jučerašnjeg dana koordinacijska služba zadužena za područje Gunje pozvala je na razgovor radi potpisivanja izjave 90 vlasnika/korisnika kuća
Vidi originalni članak

Prema navodima iz Ministarstva graditeljstva u utorak su započele isplate novčanih sredstava za obnovu obiteljskih kuća na području Gunje.

"Prikupljanje izjava za područje Gunje započelo je u srijedu 6. kolovoza, a prve isplate isplaćene su danas. Vlasnici kuća po financijska sredstva mogu doći u poslovnicu FINA-e u Drenovcima ili u Županji. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i izjavu o obnovi. Sve do sada potpisane izjave za isplatom novčanih sredstava u postupku s u realizacije", navode iz Ministarstva.

Odazvalo se 70 građana

Tijekom jučerašnjeg dana koordinacijska služba zadužena za područje Gunje pozvala je na razgovor radi potpisivanja izjave 90 vlasnika/korisnika kuća, na poziv se odazvalo 70 pozvanih građana a 21 pozvana osoba potpisala je izjavu, ostali pozvani uzeli su vrijeme za razmišljanje. Iz ministarstva podsjećaju da se prema Programu kojim je propisan postupak obnove na području županjske Posavine vlasnici/korisnici poplavljenih kuća I i II kategorije oštećenja mogu odlučiti žele li prihvatiti novčana sredstva i sami obnavljati oštećenja na kući li će obnovu prepustiti državi.

"Nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i pronađe vlasnik/korisnik kuće, koordinacijske službe pozivaju ga na razgovor i ponude izjavu na potpis kojom se on odlučuje za jedan od dva moguća načina obnove. Nakon provjere pitanja vlasništva i identiteta potpisnika, isplatu pripremaju financijske službe Ministarstva i prosljeđuju sredstva i podatke u FINA-u", navode iz ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 13.08.2014.

    pa kud prije...tek je par mjeseci proslo

  • raša 13.08.2014.

    heheheheh obečanje ludom radovanje...

  • Zavjesa007 12.08.2014.

    Garantirano sav novac neće doći do onih do kojih treba. Bit će mnogo onih koji će se obogatiti na tim donacijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare