To je to što me zanima!

Počelo joj je suđenje: "Nisam partnera htjela ubosti sabljom"

Zrinki Martišković (46) je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog ubojstva njezina nevjenčana partnera Tomislava Jurišića (43)
Vidi originalni članak

Nisam kriva. Nisam imala namjeru ubosti Tomislava, a pogotovo mu nisam htjela oduzeti život - rekla je filmska umjetnica Zrinka Martišković (46) kojoj je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog ubojstva njezina nevjenčana partnera Tomislava Jurišića (43). 

Prema optužnici Zrinka je Tomislava ubola sabljom nanijevši mu smrtonosnu ozljedu srca 22. studenoga 2013. u njihovoj drvenoj kućici u Žejinicima nedaleko od Zaprešića. Nasrnula je na njega nakon svađe, tvrdilo je u ponedjeljak tužiteljstvo, uvjereno da će to tijekom sudskog procesa i dokazati. 

No Zrinkina odvjetnica Ksenija Gržin u uvodnim riječima rekla je kako u optužnici nije iznijeta cjelovita slika događaja, te su tijekom istrage zanemareni baš svi dokazi što ih je Zrinka Martišković predložila. 

- U ovom slučaju moglo bi se eventualno raditi o ubojstvu u prekoračenju nužne obrane ili pak o usmrćenju - smatra odvjetnica Gržin. Svjedok Jadranko Halambek rekao je kako su se Tomislav i Zrinka često znali fizički obračunavati. 

- Njih dvoje bili su najzaljubljeniji par, no često su pili i tada bi oboje bili agresivni - rekao je Halambek dodavši da je, kada mu je te večeri zazvonio telefon i vidio da ga zove Zrinka pomislio, da će to biti još jedan poziv kojem je kumovao alkohol. Javila se njegova supruga.

- Zrinka je vikala "Tomo umire, pomozite!" - svjedočio je Tomislavov prijatelj Halambek koji je tog dana sa Zrinkom i Tomislavom popio nekoliko votki. 

Dodao je i da je Jurišić, kada bi se napio, znao biti agresivan i prema drugim ljudima. 

Vesnica Vuk, vlasnica trgovine u Žejincima, opisala je kako su Jurišić i njegova partnerica tog dana kod nje kupili vino i votku, a znali su tamo popiti i po pet piva.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • shubydooooo 19.05.2015.

    ma daj kad se napijes tam onog njihovog tuduma zovu ga beli stap ko prolazi onuda bolje ni pomislit probat to vino od toga osljepis gore od rakije jednom iso probo i reko niad vise nije ga ona ni trebala ubost sabljom dajte provjerite da se covjek nije sam nabo na sablju

  • NikolaPerić 19.05.2015.

    Filmski umjetnik je asistent režije i glumica u sporednim ulogama. Jasno da roditelji Tome traže maksimalnu kaznu, ali on nije bio anđeo.

  • terco 19.05.2015.

    on je nju zlostavljao pa ga je malo bocnula

Komentiraj...
Vidi sve komentare