To je to što me zanima!

Završio virtualni sastanak Joea Bidena i Vladimira Putina

Američki predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su na virtualnom sastanku započeli razgovore o Ukrajini i ostalim temama, izvijestila je ruska televizija
Vidi originalni članak

Razgovor američkog predsjednika Joea Bidena i ruskog kolege Vladimira Putina završio je u utorak nešto poslije 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, a održan je u svjetlu bojazni od ruskog napada na Ukrajinu, prenijele su ruske novinske agencije.

Razgovor video-vezom trajao je oko dva sata, prenosi AFP pozivajući se na ruske agencije Ria Novosti, TASS i Interfax.

Biden se nakon razgovora s Putinom namjerava konzultirati s europskim saveznicima, objavila je Bijela kuća.

SASTANAK PREDSJEDNIKA Putin će na sastanku s Bidenom o krizi u Ukrajini, predložit će uzajamna sigurnosna jamstva

Biden će razgovarati s njemačkom kancelarkom u odlasku Angelom Merkel, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, britanskim premijerom Borisom Johnsonom i talijanskim premijerom Mariom Draghijem, navodi se u priopćenju, koje prenosi dpa.

U razgovorima dan prije, saveznici su se dogovorili da će ostati u bliskom kontaktu kako bi pripremili koordiniran i obuhvatan odgovor na gomilanje ruskih oružanih snaga u blizini ukrajinske granice.

Bijela kuća nije objavila nikakve pojedinosti o Bidenovu razgovoru s Putinom.

POLJULJANI ODNOSI Video sastanak Bidena i Putina u utorak: 'Teško će usuglasiti svoje stavove o Ukrajini'

Prije svog prvog izravnog razgovora s Putinom od srpnja, Biden se u ponedjeljak konzultirao s europskim saveznicima o mogućim sankcijama protiv Rusije i zatražio čvrst zajednički stav u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. 

Kremlje je pak u ponedjeljak najavio da će Putin tražiti pravno obvezujuća sigurnosna jamstva da se NATO više neće širiti na istok niti razmještati svoje oružje blizu ruskog teritorija, uključujući u Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jožek2 08.12.2021.

    I šta će ovaj starkelja i senilac Biden prijetiti Putinu i Rusiji, koliko je njegova Amerika vodila ratova do sada po cijelom svijetu i okupirala pedesetak zemalja te ih razorila opljačkala poubijala 50. milijuna ljudi rudna i naftna bogatstva pod izlikom neke  njihove demokracije a zatim napustila razorene i opljačkane, i sad ti bi dijelili pravdu po svijetu, ma baš se njega Putin boji, a drugo ta ista Amerika se petlja i u unutarnje stvari Kine, i sad su pogodili baš kao prstom u govno, Kina ih ne šmirgla ni 0,01%, neka probaju pa da vidimo kako će završiti.

  • Miške 08.12.2021.

    Američki predsjednik obećao Gorbačovu, da ako sruši Berlinski zid, NATO se neće proširiti na Istočnu Njemačku. Proširio se na Poljsku, a sada se grčevito bore da uklopi i Ukrajinu. Na vrata Rusije, a to je agresija u kojoj Hrvatska ne smije sudjelovati.

  • nokia8 07.12.2021.

    Putin je najbolji politicar na svetu, to je svima jasno. Rusija nema nameru da napada ukrajinu, rat jedino moze poceti ako se napadnu Rusi u DNR i LNR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare