To je to što me zanima!

Podigli prvu optužnicu protiv homofoba zbog vrijeđanja

Ako mu se dokaže krivnja D.M. (47) prijeti zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. On je povorci na Gay Prideu vikao "Ubij, ubij pedera!" i "Cigani!"
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu  u srijedu je podnijelo prvi optužni prijedlog zbog nasilja na splitskom Prideu. Podnijeli su prijavu protiv D.M. (47) zbog nasilničkog ponašanja i kršenja prava na javni prosvjed. On je u subotu dok je povorka prolazila Marmontovom ulicom vikao "Ubij, ubij pedera!", "cigani, cigani!", pritom gestikulirajući pokretima ruku u pravcu sudionika povorke. Tužiteljstvo ističe kako je to kod prosvjednika stvorilo strah i osjećaj poniženja. Ako mu se sudski dokaže posebno uvredljivo nasilničko ponašanje počinjeno u grupi bit će osuđen najmanje na šest mjeseci zatvora: propisana kazna je od šest mjeseci do pet godina. U srijedu je policija privela još 13 ljudi zbog nasilja i vrijeđanja na Prideu.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • user_96676 16.06.2011.

    To sto vi nazivate komunizmom je dokaz kakvu svijest imate o odredjenim grupama u drustvu.Odite u V.Britaniju,Francusku ili Njemacku,pa ako hocete i u SAD,vidjet cete koliko se tamo "dobija" zatvora za povike mrznje.I ovdje dok god se ne uvede taj "komunizam" nikada necete biti nista...Pa vi i dalje urlajte "ubij Srbina","Ubij pedera"...itd...S tim samo nama uslugu radite.Meni rijeci uopce ne smetaju i ne dozivljavam ih,ali vama bi mogle.Tj.vasoj "lijepoj" koju toliko "volite".

  • BlackRaven 16.06.2011.

    Velki povratak najboljeih komunističkih dana i "verbalnog delikta" koji je sad kriminaliziran GORE nego kad si nekad u JNA pričao viceve o Titu&Jovanki - tam si dobio 7 dana pritvora.. A ovdje si izjednačen sa drug dealers, silovateljima i ubojicama... A zašto? Radi uvrede pederluka? Pa ovo je vic...

  • crnaguja 16.06.2011.

    koja bolest.. jednog od njih 130 privedenih su izdvojili.. vjerojatno je lik odranije kažnjavan i kao takav idealan za razapinjanje.. prijeti mu 5 godina? za kaj?.. isto su napravili i kad je bilo sranje u Radićevoj, pokupili kog su stigli pa ak si već kažnjavan sad ćemo te raspeti bez jednog jebenog dokaza.. koja država!

Komentiraj...
Vidi sve komentare