To je to što me zanima!

Podignuta je optužnica: Javno je poticao na mržnju i nasilje

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića početkom ove godine na društvenim mrežama postavio je fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama
Vidi originalni članak

Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored -  kazao je za Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici za dnevnik.hr

Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama napisao: "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić". 

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • branimir220250 27.03.2019.

    Pametan na tatu,a lijep na majku, blago njemu🤮

  • 25.03.2019.

    Garant će ga kaznit za primjer drugima! Siguran sam! Za kaznu neće smjeti pristupiti internetu 7 minuta i 32 sekunde! A onda će sudac reći da mu se u kaznu uračunava i vrijeme provedeno u sudnici kod izricanja presude. A onda će tata Đakić nazvati sudca da ga prekori što mu je sina tako drastično kaznio. A onda sudac bude kaznu smanjio na 2 sekunde zabrane pristupa internetu. A onda će mladi Đakić izići iz sudnice i novinarima reći da mu je žao što se to dogodilo i da se kaje ali da svakako nije zaslužio tako veliku kaznu!

  • bcelija 25.03.2019.

    Trebao bi za kaznu obrijati bradu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare