To je to što me zanima!

Podignuta optužnica: Jedan je pretjecao biciklisticu i omeo je, drugi je pregazio. Preminula je

Prvo je 74-godišnjak pretjecao biciklisticu, prošao je preblizu, a ona je izgubila ravnotežu i pala na kolnik. Vozač iza njega vozio je neprilagođenom brzinom i naletio na nju
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu optužnicu protiv 74-godišnjaka i 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, a uslijed čega je poginula biciklistica. 

Dotične se tereti da su 28. kolovoza 2018. oko 7,30 sati, upravljali svojim vozilima kolnikom Županijske ceste 5042 u smjeru Višnjana kraj Poreča, te su dolaskom na ravni cestovni potez na laganoj uzbrdici, a gdje je kolnik podijeljen punom središnjom linijom i gdje nije dozvoljeno pretjecanje, to učinili unatoč ograničenju brzine od svega 50 km/h. Unatoč gustoći prometa u oba smjera, prvo je 74-godišnji vozač vozilom započeo pretjecanje 46-godišnjakinje koja se kretala na biciklu u istom smjeru, pravilno i uz sam desni rub kolnika, pri čemu svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od bicikla da ju ne ometa i ne ugrožava u prometu. Zbog toga je 46-godišnjakinja izgubila ravnotežu te biciklom pala na kolnik.

U tom trenutku je 48-godišnjak, koji je vozeći se iza 74-godišnjaka automobilom, uslijed neprilagođene brzine naletio na vozačicu bicikla koja je pala na kolnik i koja je uslijed udarca u glavu i tijelo zadobila mnogostruke teške tjelesne ozljede od kojih je preminula istog dana u 10,40 sati u KBC-u Rijeka.

Suđenje se nastavlja... 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rodrigo baf 19.07.2020.

    Starijim od 60 besplatan javni prijevoz širom lijepe naše i oduzimanje vozačke trajno.

  • verna 17.07.2020.

    Totalno se slažem da bicikli i auti ne idu skupa, potrebna je posebna paralelna staza za njih kao što je to u Sloveniji,a ne ovo kod nas kad ljudi u poznoj dobi bicikliraju među prometom,još vidim i ove najnovije,romobile..

  • MatejZidarić 17.07.2020.

    Ako je puna uzdužna crta i znakom je zabranjeno preticanje smiju se preticati bicikli, mopedi i motocikli bez bočne prikolice ako radnjom ne ugrožavaju ostale sudionike u prometu. Ako ne postoji uređena biciklistička traka ili biciklistišta staza, biciklisti su dužni kretati se kolnikom uz desni rub prometne trake. Za bicikliste važe sva prometna pravila i znakovi kao i za ostala vozila u prometu. Biciklisti se nesmiju kretati plocnikom osim ako na plocniku ne postoji uređena biciklistička staza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare