To je to što me zanima!

Podravci i Slavonci bore se opet s vodenim bujicama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Poplave su najviše pogodile mjesto Zvonimirevac u Virovitičko-podravskoj županiji. Župan Tomislav Tolušič izjavio je da je stanje vrlo zabrinjavajuće
Vidi originalni članak

Mještani Zvonimirevca u Virovitičko-podravskoj župniji u utorak cijeli dan pune vreće pijeskom kako bi obranili svoje domove. Najteže je u okolici Orahovice gdje se tijekom dana izlila i rijeka Vučica. Voda koja dolazi s Papuka ugrožava njihovu imovinu. Navečer je u Zvonimirevac stigao i župan Tomislav Tolušić.
- Stanje je vrlo zabrinjavajuće. Ako se voda ne smiri, ako nasip pukne selo je poplavljeno u 15 minuta - rekao je za Novu TV župan Tolušić.
I Slavonci se opet bore sa poplavama zbog obilnih kiša koje padaju od nedjelje. Voda je poplavila kuće, podrume, dvorišta, ceste i njive. Ljudi spašavaju stoku. Zatvorene su i neke prometnice, a u Ladimirevcima prijeti urušavanje mosta. Poplavljen je i ulaz na autocestu kod Čepina. Stanovnici su ogorčeni jer se od zadnjih poplava nisu počistili kanali. U Hrvatskim vodama se brane, rječica Iskrica dosegnula je rekordni vodostaj, a nasipa za obranu nema. Direktor Hrvatskih voda Osijek, Zoran Đuroković, kaže da se Iskrica smiruje i vodostaj opada. U općini Đurđenovac proglašeno je izvanredno stanje, no teško je u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.

ČOBANKOVIĆ: ŠTETE NA ZEMLJI SU OGROMNE
Ministar Petar Čobanković izjavio je u utorak u Vukovaru kako su poljoprivredne kulture pretrpjele ogromne štete koje će tek trebati procijeniti. Naveo je kako je zbog obilnih padalina situacija posebno teška u Posavini i Baranji, gdje velike količine vode leže na njivama.
- Moja procjena je da je šteta na pšenici veća od 20 posto. Hrvatska stoga ove godine neće imati viškova pšenice - zaključio je ministar Čobanković.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • smoker35 22.06.2010.

    pa mogla bi i andrea sa susjedima o svojem trošku srediti i gradsku kanalizaciju na isti način-ako viškova pšenice nebude veća bude joj cijena,a te viškove barem neće nitko ukrasti

  • iples65 22.06.2010.

    Naj bitnije je da se plačaju slivne vode a to što su rijeke urasle sa stablima i što nitko neradi po tom pitanju nije bitna a kad se dese polave krivac je priroda jel je palo puno kiše .

  • andreja_os 22.06.2010.

    neka gospoda sama saniraju svoje kanale, možda susjedi neće plivati a ni oni sami

Komentiraj...
Vidi sve komentare