To je to što me zanima!

'Poginuli dječak nepropisno i neoprezno je prelazio cestu'

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika
Vidi originalni članak

Karlovačka policija objavila je kako je desetogodišnji dječak, koji je u petak poginuo uslijed naleta teretnog vozila u karlovačkoj gradskoj četvrti Turnju, nepropisno i neoprezno prelazio cestu na dionici D1.

NAKON POGIBIJE DJEČAKA Prometna inspekcija provjerava dionicu državne ceste u Turnju

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je obuhvatilo pregled snimke video nadzora s obližnje pekare, te iskazom svjedoka očevica, utvrđeno je da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza, ispred kojeg je prethodno bio zaustavljen jer je propustio pješake - rekao je načelnik policijske uprave Karlovac Darko Bratić.

NAKON STRADAVANJA DJEČAKA (10) 'Djeca trebaju sjesti u školske klupe, a tamo neće biti Marka'

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika.

BIJES I GORČINA ZBOG SMRTI DJEČAKA: 'Sramite se! Jedna kamera bi spasila život, ali bitniji je WC...'

Nakon mirnog prosvjeda ministar prometa Oleg Butković u ponedjeljak je najavio da će prometna inspekcija analizirati taj slučaj i vidjeti što se može napraviti za povećanje sigurnosti. Također je najavio početak gradnje zaobilaznice 2020. godine.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • vajsmiler 16.10.2018.

    ...zakon o sigurnosti prometa na cestama kaze....dijete do 14 godina se ne smije s biciklom kretati cestom ...osim ako ima polozeni ispit za upravljanje biciklom( sto malo koji ima ) ili ako ima pratnju osobe starije od 16 godina....eto...mnogi roditelji to ne znaju ali to ih ne oslobadja krivnje..

  • onajkojizna 15.10.2018.

    pa na Tv Novoj rekli da je propisno stao stao i pustio djecaka da prodje i sad vidim kamion iza pjesackg ko tu koga

  • ivo332 15.10.2018.

    Sucut roditeljima. , rodbini i. prijateljima ! Za sve. sto se dogada. na prometnicama. , kriv je zakon , ," pjesak je siguran. na. pj. ,prelazu " ,a niko mu nije rekao da stane i provjeri dal je sigurno da prede . Na zebru istrci pred auto , sad stani s 30- ,40 km/ h na dva metra nemoguce!

Komentiraj...
Vidi sve komentare