To je to što me zanima!

Pogledajte koje su temperature po gradovima: Jedan je na 39,4 stupnja, upaljen crveni alarm

DHMZ je za danas upalio crveni alarm za tri regije: riječku, karlovačku i zagrebačku regiju.  Vrhunac toplinskog vala je, a opasnost će biti i na području Splita te u kopnenim područjima Zagreba i Karlovca
Vidi originalni članak

Vrhunac je toplinskog vala, a za cijelu Hrvatsku je upaljen crveni meteoalarm. Državni hidrometeorološki zavod objavio kolike su temperature zraka u hrvatskim gradovima. 

U 15 sati je najviša temperatura u državi izmjerena u Valpovu gdje je temperatura dosegla čak 39,4 stupnjeva, a u Belom Manastiru je temperatura došla do 38,9 stupnjeva. 

STIŽU PAKLENE VRUĆINE Vrhunac toplinskog vala: Danas idemo i do 40 stupnjeva, evo koji će gradovi biti najtopliji

U Zagrebu na Griču je zabilježeno čak 38,8 stupnjeva, u Vinkovcima je 38,4 stupnjeva, a u Bosiljevu 38,3 stupnja. Temperaturni rekorderi koji slijede su Osijek, Slavonski Brod i Gradište kod Županije u kojima je izmjereno 38 stupnjeva. 

Najniže temperature koje su izmjerene u 15 sati bile su na Zavižanu i Biokovu gdje je na vrhovima bilo oko 24 stupnja. Ipak, u većini zemlje su temperature iznad 30 stupnjeva. Sve temperature možete pogledati ovdje

EKSTREMNE VRUĆINE Prvi dan toplinskog vala: Stižu paklene vrućine. Danas do 37, za vikend 'prži' do 40 stupnjeva

DHMZ je za danas upalio crveni alarm za tri regije: riječku, karlovačku i zagrebačku regiju.  Vrhunac toplinskog vala je, a opasnost će biti i na području Splita te u kopnenim područjima Zagreba i Karlovca.

Kako se zaštititi po velikim vrućinama pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • NU 23.07.2022.

    Kako se upali taj alarm? Tko stisne gumb?

  • BAMBOO16 23.07.2022.

    Ono sto nekima specijalcima ovdje nije jasno je da nije isto kad je 40 u slavoniji npr u jednom Valpovu i negdje na moru isto tako nemaju svi luksuz rashladit se u moru ili otic na godisnji ..

  • Babaluji x 23.07.2022.

    ma kakva vručina par sati ja i kum stajali u rijeci dravi i pili hladne pive -)

Komentiraj...
Vidi sve komentare