To je to što me zanima!

Pogledajte novo lice žene kojoj je čimpanza otrgla nos i usne

SAD: Čimpanza Travis je 2009. napala Charlu (57). Odgrizla joj je nos, usne i ruke. Charla je i oslijepila. Dvije je godine nosila veo jer joj je lice bilo potpuno deformirano
Vidi originalni članak

Fotografije Charle Nash (57)  kojoj su u svibnju liječnici u bolnici u Bostonu transplantirali lice objavljene su u četvrtak. Charlu  su operirali 20 sati, a dobila je i nove ruke no morali su ih odstraniti zbog komplikacija. 

Operirao ju je tim od 30 liječnika, sestara i anesteziologa. Izradili su joj novo lice u trećoj operaciji takve vrste u SAD-u. Od donora su uzeli kožu, mišić, živce i nepce. Moći će mirisati, jesti čvrstu hranu i osjećati dodir na licu prvi puta od napada.

Amerikanka iz  Stamforda morala je, podsjetimo, dvije godine nositi veo jer joj je lice ostalo deformirano nakon napada čimpanze. Charla je 2009. pomagala vlasnici Sandri Herold da uhvati čimpanzu Travisa teškog 90 kilograma. Čimpanza ju je napala jer je navodno nije prepoznala zbog nove frizure. Sandra je ubola čimpanzu nožem i tukla ju lopatom no životinja nije prestala napadati Charlu. Došla je policija koja je upucala Travisa. Ranjen je pobjegao u kuću gdje su ga našli mrtvog. Charla je kasnije tužila Sandru i tražila odštetu od 50 milijuna dolara, a planira tužiti i državu za 150 milijuna dolara jer nisu spriječili napad. Vlasnica Sandra Herold umrla je prošle godine od aneurizme.

Čimpanza je Charli odgrizla nos, usne i ruke. Charla je i oslijepila. Sudjelovala je u Oprah showu gdje je nekoliko mjeseci nakon nesreće djelomično pokazala lice. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • miguelmihaela 12.08.2011.

    Bže, oprosti, ali ne izgleda ni ona baba što je bogatstvo podijelila djeci i unučadi puno bolje :) Ustvari ona više izgleda kao gorila:)

  • polema 12.08.2011.

    ljudi su veće životinje od ove čimpanze. Zna se gdje joj je mjesto i tamo je trebala ostati.

  • MarioZzi 12.08.2011.

    Jos jedna prica koja dokazuje koliko su amerikanci degenerisana nacija. Samo procitajte splet okolnosti dogadjaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare