To je to što me zanima!

Pogledajte snimku vatrogasaca iz vatrenog pakla blizu Omiša: Bižimo ća, bižimo ća, bižimo ća!

Veliki požar buknuo je u ponedjeljak navečer u Lokvi Rogoznici kod Omiša. Vatreni front u jednom je trenutku bio dugačak pola kilometra. Vatrogasci su objavili snimku iz vozila
Vidi originalni članak

Situacija je malo bolja nego što je noćas bila, još je požar aktivan na dvije fronte. Srećom, ni kuće ni stanovništvo nisu više ugroženi uspjeli smo ga držati pod kontrolom iako nam je jaka bura odmagala, rekli su nam vatrogasci iz Omiša o vatrenoj stihiji koja je u ponedjeljak navečer zahvatila područje oko Omiša i opasno je zaprijetila kućama.

Dobili smo i snimku omiških vatrogasaca koji su se našli u vatrenom paklu. Bili su u kamionu dok im se vatra nošena jakom burom sve više približavala. Nisu dugo razmišljali. Iz vozila se čuo glas jednog od njih: 'Bižimo ća! Bižimo ća!'. Vatrogasci sa snimke još su na terenu, ali autentičnost videa potvrdio nam je vatrogasac iz Omiša s kojim smo pričali.

Njima je ovo što ćete sad vidjeti gotovo pa svakodnevnica.

POGLEDAJ VIDEO: Vatrogasci u srcu požara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatra je bila nekoliko metara od kuća

Cijelu noć dežurali su vatrogasci na omiškom području. I borili se s jakom burom koja je na trenutke bila i orkanska. Bilo ih je preko stotinu, uz 33 vozila koja su tamo bila cijelu noć. Oko 1 iza ponoći uspjeli su smanjiti širenje požara.

BURA OTEŽAVA GAŠENJE Vatra bila tek nekoliko metara od kuća u Lokvi, vatrogasci su spriječili širenje unatoč buri

Vatreni front od pola kilometra

Županijski vatrogasno-operativni centar dojava o požaru šume na predjelu Ivašnjak, stigla je sinoć oko 21.13 sati kada su na gašenje krenule sve raspoložive snage s ​o​miškog i ​makarskog područja, ​troje vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita kao i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog-vatrogasnog društva (DVD) Split.

NEMA UGROŽENIH KUĆA Više od 100 vatrogasaca još se bori s buktinjom i orkanskim udarima bure u Lokvi Rogoznici

Dramatično je bilo u jednom trenutku jer se vatra približila kućama, na predjelu Ivašnjak u Starom selu, ali su vatrogasci spriječili napredovanje vatre i obranili kuće i imovinu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 11.01.2022.

    E njima dignuti plaće njima !!!

  • evaroso123 11.01.2022.

    Znamo da je podmetnut!!

  • Car Mrgud 11.01.2022.

    Opozarena podrucja zakonom koji je progurala vjerojatno najgora strancica koja se ikad izlegla u Svemiru, Hns, postaju gradjevinska. Masa tih pozara pidmetnuta je upravo u tu svrhu... I jos kad imas drzavu bez pravde i pravosudja, eto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare