To je to što me zanima!

Pogledajte trenutak potresa u crkvi u Remetama u Zagrebu

Oštećena je prednja lađa crkve koja je bila pošteđena u potresu 1880., freske, uništeni su neki dijelovi, odvalio se kamen od glavnog oltara. Napuknuta je vanjština, objavio je župnik
Vidi originalni članak

Brojne crkve na zagrebačkom području oštećene su u potresu koji je zatresao metropolu u nedjelju ujutro, a snimka iz unutrašnjosti crkve Svetišta Majke Božje Remetske otkriva i kako je bilo tijekom potresa.

POGLEDAJTE TRENUTAK POTRESA: 

Remete su kvart u podsljemenskoj zoni, blizu epicentra potresa te se vidi kako je to naštetilo crkvi.

"Oštećena je prednja lađa crkve koja je bila pošteđena u potresu 1880. U tome prednjem dijelu oštećene su freske, a neki dijelovi su i uništeni. Od glavnog oltara odvalio se kamen. Donji dio crkve nismo pogledali zbog sigurnosti, ali nadamo se da nisu prevelika oštećenja. Vanjski dijelovi crkve su napuknuti, pogotovo južni plato", poručio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama o. Mario Antonio Čirko.

"Svi smo ujedinjeni u zajedništvu, ovo je prilika da svatko da ono što može. Budimo hrabri uz pouzdanje u našu Majku Mariju", dodao je i pozvao na molitvu za teško ozlijeđenu djevojčicu.

JAVLJANJE UŽIVO ISPRED CRKVE U ČUČERJU:

POGLEDAJTE TRENUTAK POTRESA U CRKVI U REMETAMA:

"Ujedinimo se u u zajedništvu i molitvi u ovim vremenima kušnji. U molitvu preporučamo djevojčicu stradalu u potresu za koju se liječnici bore za život. Gospa Remetska, Advocata Croatiae stoji na oltaru i hrabri nas svojim majčinskim zagovorom. Bit će sve dobro! Opet ćemo iz ovog drevnog svetišta prenašati Mise i opet će se ovdje slaviti Bog u prepunoj crkvi", kažu u župi.

POGLEDAJTE VIDEO: OŠTEĆENJA CRKVE U PALMOTIĆEVOJ

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 92

  • BorisLiović 23.03.2020.

    Pa tim potresima ništa nije sveto!!!

  • slavko11 22.03.2020.

    Boze sacuvaj!

  • plavuša 1983 22.03.2020.

    Kažu, sapienti sat... Eto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare