To je to što me zanima!

Pogledajte video iz Zenice: S balkona tutnji Rođen u Zagrebu

Nakon toplih poruka podrške iz Beograda, Banje Luke i Sarajeva, stiže novi video solidarnosti iz Zenice. Pogledajte kako zvuči pjesma "Rođen u Zagrebu" usred Zenice
Vidi originalni članak

Susjedi nisu ostali ravnodušni na zagrebačke nevolje. Nakon što je, uz već postojeću pandemiju koronavirusa, snažni potres pogodio glavni grad Hrvatske i okolicu; Beograd, Sarajevo, Banja Luka i Zenica su reagirali porukama podrške i solidarnosti.

Ema Imširović iz Zenice je tako objavila video na kojem se vidi i čuje kako im s balkona tutnji pjesma "Rođen u Zagrebu" od ITD Banda, inače obrada popularne "Born in the USA", Brucea Springsteena. 

- Rođeni smo u Zenici i živimo pravi Zenica blues jer radim u zatvoru. Mama sam dvije mrvice od 10 dana i tri godine - kaže nam Ema, uz specifičan humor. Iz Zenice nam je poručila da ostanemo kući.

 

Podrška iz regije

Nisu Zeničani jedini. Sarajevska gradska vijećnica osvijetljena je sinoć licitarskim srcem u znak podrške Zagrebu. Umjetnik Midhat Kapetanović nacrtao je ilustraciju Vučka koji pridržava našeg Zagija hodajući iznad ruševina. Objavio ju je na svom Instagramu i zaredao odobravanja. 

A Beograd se sinoć točno u 20 sati odazvao pozivu inicijative 'Ne davimo Beograd' da u znak podrške i solidarnosti sa svojih balkona i prozora zaplješću za Zagreb. Snimke su impresivne. 

PODRŠKA REGIJE Srce za Zagreb u Sarajevu, a u Beogradu pljesak podrške...

Mediji iz čitave regije jučer su, uz koronu, kao glavu vijest imali i o najjačem potresu u Zagrebu posljednjih 140 godina. Ispod korektno prenesenih informacija, nevjerojatan je broj empatičnih poruka naših susjeda, gdje u komentarima šalju poruke ohrabrenja, podrške i dubokog suosjećanja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 25.03.2020.

    Zato smo im se zahvalili grafitom na zagrebačkoj džamiji. Sramota me reći da sam iz Zagreba

  • Solidarnost 23.03.2020.

    I onda kad malo premotaš kazetu unazad ovdje mozete vidjeti razne uvrede na racun susjeda, što Bosanaca što beogradjana. Pitam se da li bi mi Zagrepčani orjentirani Beču i hladnokrvnosti pljeskali njima. Pitam se... Nadam se da bi.

  • MladenValentić 23.03.2020.

    Dokaz da ipak prevladavaju razumni ljudi u odnosu na one koji likuju! Najbolje bi bilo, kad ne bi bilo potrebe za ovakvim podrškama, jer bi to značilo da ni jedan grad, selo ili država nije doživjela nikakvu nepogodu ili nesreću. Neće to vratiti ni porušene kuće, ali ipak je neka utjeha onim najpogođenijim, jer znaju da nisu sami i da su uz njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare