To je to što me zanima!

Pohotni poštar (47) seksualno zlostavljao curice stare 13 i 15

Jednoj djevojčici poštar je rođak, a drugoj prvi susjed i obje je poznavao od malena. Roditelji smatraju da je dobio premalu kaznu jer će obitelji to pamtiti cijeli život
Vidi originalni članak

Poštar (47) iz sela na području Virovitičko-podravske županije proglašen je krivim za bludne radnje nad maloljetnicama. Dok je učio plivati djevojčicu (13) dirao ju je po spolovilu i stražnjici u kolovozu prošle godine. U prosincu iste godine tri puta je natjerao djevojčicu (15) da ga dira po spolovilu. Zaprijetio joj je da nikome ne govori o tome. 

U višemjesečnom suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, Sud za mladež nije povjerovao poštaru da to nije učinio, a poslije da je bio pijan, pa da se ne sjeća, već ga je u ponedjeljak, nepravomoćnom presudom, osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i tri mjeseca. Poštar je obvezan nadoknaditi  trošak od 36.547,65 kuna kaznenog postupka i platiti paušalnu naknadu u iznosu od 500 kuna. Na početku suđenja dobio je otkaz u Hrvatskim poštama. 

- Moj suprug je s poštarom odrastao, prvi smo susjedi, djeca su nam odrasla zajedno. Bili smo u šoku kada nam je kćerka ispričala što joj je radio. Poštar je nekoliko dana poslije došao k nama u kuću te se pred svojom suprugom i nama ispričao za sve što je učinio, samo da ga ne prijavimo policiji. No, kada je krenuo postupak, sve je nijekao i stanovnicima u selu govorio kako je sve to izmišljeno - kaže majka jedne od seksualno zlostavljanih djevojčica. 

U drugom slučaju obitelj potvrđuje kako je njihova kćerka danima bila šutljiva, popustila je u učenju i ništa nije govorila o slučaju s poštarom, koji je njihov bliži rođak.

- Stotinu puta sam poštara nahranila u svojoj kući, znamo se godinama i ni u snu nisam mislila da je takvo što moguće. No, kada je unuka u školi čula što se dogodilo njenoj prijateljici ispričala nam je svoj slučaj na rijeci - kaže baka maloljetne djevojčice koja je bila prva žrtva pohotnog seoskog poštara. 

Djevojčice su u dva navrata svoje iskaze dale sudu, a nad njima su vještačenje provela tri psihijatra koji su potvrdili da su djevojčice ubrojive i da su zbog ponašanja poštara doživjele stresne situacije. Obitelji oštećenih djevojčica nisu zadovoljne visinom kazne smatrajući da je pohotni poštar trebao biti kažnjen maksimalnom kaznom za ta djela jer je djevojčicama i njihovim obiteljima prouzročio štetu koju će pamtiti cijeli život.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • marijaj 19.11.2010.

    Samo bi htjela znati koliku bi kaznu dosudili da je silovao kčer ili neku rodbinu od tog suca ili sutkinje.... Sigurno bi bila veća.... Sramota!!!

  • šuljica 19.11.2010.

    on ni ne može dobiti više od godinu i nešto dana jer nema mjesta u zatvorima pa tako štede,a ne samo da nemaju mjesta nego nema se ni para da se njima plača doručak,ručak i večera te cijeli komfort koji danas imaju zatvorenici jer ga traže a ove budale im daju...e da smo više zemlja kao što je Japan neznam dali bi se baš dešavale takve stvari...da vidite koliko bi se uštedjelo na mjestima u zatvoru i koliko bi se manje trošilo na zatvore i njihove komforte.nerazunijem zašto su se uopče ukinule smrtne kaznejer tu je bilo i učinka i primjer za ostale pa ti drugi put napravi takvo što,a ne samo to nego bi se i čistili takvi bolesni geni pa se nebi ta bolest i dalje širila...

  • frx 19.11.2010.

    kastrirat ga najtupljim nožem, pa ga do kraja života je*** u guzicu vatrogasnim aparatom... pa da vidimo kome bi to još palo na pamet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare