To je to što me zanima!

'Pojavili su se lažni sakupljači novca za obnovu Vodotornja'

Gradonačelnik Ivan Penava je pozvao građane da ne nasjedaju na prijevare lažnih sakupljača donacija koji su se, osim u Vukovaru, pojavili i u Bogdanovcima, Makarskoj...
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava upozorio je da se na različitim područjima Hrvatske pojavila skupina prevaranata koja se lažno predstavlja i, idući od kuće do kuće, sakupljaju donacije za obnovu vukovarskog Vodotornja. Ne zna se koliko skupina broji ljudi ali su se pojavili u Makarskoj, Slavonskom Brodu, Osijeku, Bogdanovcima pa i u Vukovaru.

"Od početka akcije prikupljanja novca za obnovu Vodotornja nastojimo biti maksimalno transparentni, prikazujemo svaku prikupljenu kunu koja stigne na račun, baš stoga što ne želimo da na ovaj projekt koji je nama prevažan ne padne ni trunka prljavštine. Grad nije nikoga ovlastio za ovakvo sakupljanje pomoć i ograđujemo se od ovih, mogu slobodno reći, ratnih profitera, kriminalaca koji koriste svaku situaciju da se domognu novca. Ovi se prevaranti predstavljaju kao studenti građevine, traže donaciju novca a kada je dobiju, za uzvrat daju simboličnu ratnu sličicu na kojoj piše zahvala za pomoć", kazao je Penava kojemu je i osobno dojavljeno za te 'akcije' nakon što je ekipa prevaranata posjetila jednu Vukovarku koja im je dala 20 kuna. Srećom, Vukovarka je zapisala brojeve njihove registarske pločice koja je iz Osijeka. Sve je to dojavljeno policiji koja je već detektirala osobe iz automobila.

Prema riječima gradonačelnika Penave radi se o osobama iz Osijeka koje su policiji već poznate po sličnim radnjama prevare. Penava poziva sve građane Hrvatske da takve pokušaje prevaranata prijave policiji. Inače, za obnovu vukovarskog Vodotornja do sada je sakupljeno 9.5 milijuna kuna i grad će uskoro objaviti javni natječaj za početak radova.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Zmar116 21.09.2016.

    S obzirom da se sa tog zlokobnog tornja 5 kalendarskih godina vihorila srpska pobunjenička zastava koja se lijepo mogla vidjeti iz mnogih slavonskih sela,trebalo bi ga sravniti sa zemljom i na njegovom mjestu napraviti nešto potpuno drugo što bi simboliziralo budućnost Vukovara u hrvatskoj državi..Desni bi ekstremisti iz evidentnog vojnog poraza i ostavljanja cijelog grada na cijedilu radi međunarodnog priznanja Hrvatske,sad htjeli napraviti pobjedu...Pod parolom "odbio se srušiti",hoće se stvoriti lažni dojam kako Vukovar,a tako i taj toranj nikad nisu pali u srpske ruke,što nažalost nije istina...Sve ovo se radi samo da bi netko oprao svoju savjest što se gradu nije pomoglo onda kad je trebalo........

  • Snygging 21.09.2016.

    Ebeš države u kojima može ko god poželi skupljati novac za ovo ili ono te to zlouporabiti... Ideja može poteći od bilo koga ali je država ta koja mora stajati iza svake dobrotvorne akcije i prikupljanja srestava pa da građani odmah znaju da se radi o prevarantu kad neko osobno dođe i traži donacije... Isto nam je bilo i sa donacijama za bolesnike itd.. Država je ta koja mora i skupljati i vršiti raspodjelu a ne kao kod nas "po babu i po stričevima" sve.

  • dom01 20.09.2016.

    neznam dali je to sad vazno ili nevazno ,ali sutra ja idem sa dvije slike Vukovar tornja ,,na Policiju ,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare