To je to što me zanima!

Pojavljuje se 13 puta godišnje: Božica prošetala Katmanduom

Djevojčica pravim imenom Matina Shakya postala je božica dok je imala tri godine, u kolovozu 2010. Štuju je kao "živu božicu", a mora proći i "testove savršenstva"
Vidi originalni članak

Curica Matina Shakya poznata kao Kumari, koju budisti štuju kao "živu božicu", pojavila se u javnosti tijekom vjerskog festivala u Nepalu. Klanja joj se tisuće vjernika, a vjeruju i kako je upravo ona reinkarnacija božice Kali. Osim toga, u javnosti se pojavljuje samo 13 puta godišnje, piše Daily Mail. Ostatak vremena provodi u hramu, daleko od očiju javnosti, a pojavljuje se samo u posebnim prigodama.

Djevojčica pravim imenom Matina Shakya postala je božica dok je imala tri godine, u kolovozu 2010. U Nepalu se Kumari štuje kao zaštitnica od zla. Kumari u prijevodu znači "djevica", a odabiru je budisti kako bi predstavljala božicu, ali tek nakon što prođe 32 testa da dokaže kako je savršena.

Jedno od pravila za božicu je da treba imati "nježnu i zlatnu kožu, koja se nikada nije ni najmanje ogrebala". Božica je u srijedu prošetala ulicama Katmandua, a nosili su je tjelohranitelji.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • MihaelNećutireć 12.01.2012.

    za 15 godina više neće "Kumari" bit djevica osim ako nije po horoskopu..

  • mellifera196666 12.01.2012.

    Taj je obićaj Pauletić lijepo opisal u svojoj knjizi.

  • Siyana 12.01.2012.

    Gledala sam dokumentarac o ovim djevojčicama: Čim prokrvare na bilo koji način, porežu se i sl ili dobiju prvu mjesečnicu, prestaju biti "božice".. i niko neće da ih oženi jer se smatra da je to donosi nesreću.. Uglavnom, život im bude uništen totalno.. I obično su siromašne...

Komentiraj...
Vidi sve komentare