To je to što me zanima!

'Pokažimo svijetu koliko smo ponosni na stvaranje Hrvatske'

Rujanski rat je bio prekretnica u Domovinskom ratu. Šibenik i njegovi branitelji trebaju glasnije govoriti o svojim uspjesima. Oni to zaslužuju, rekao je Markač
Vidi originalni članak

Šibenik slavi 22. obljetnicu pobjede u Rujanskom ratu, dana kada su branitelji, napadnuti s mora, kopna i zraka, na prilazima gradu zaustavili 9. korpus JNA i četnike predvođene ratnim zločincem Ratkom Mladićem. 

Na gradskom groblju Kvanj i na Šibenskom mostu su zajedno sa Šibenčanima polagali vijence i palili svijeće i ratni zapovjednik specijalne policije Mladen Markač i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm.

- Rujanski rat je bio prekretnica u Domovinskom ratu. Šibenik i njegovi branitelji trebaju glasnije govoriti o svojim uspjesima. Oni to zaslužuju. Istinski su branitelji i treba im na tome zahvaliti, zahvaliti što danas uz njihovu pomoć živimo u miru i slobodi i možemo odgajati svoju djecu na našim povijesnim iskustvima. Pokažimo svijetu koliko smo ponosni na stvaranje neovisne Hrvatske. Zašto i ne bi bili ponosni kad je i međunarodna pravda rekla da su Hrvati imali obrambeni, častan i oslobodilački rat - rekao je ipak Markač, ističući zasluge organizatora obrane Šibenika, tadašnjeg policijskog načelnika Nikole Vukošića. 

Zamjerio je i što se ne priznaje zasluga Šibenika u stvaranju Hrvatske ratne mornarice.

- Sjećate se da je bila proslava HRM u Splitu, a nitko nije rekao da je ta mornarica začeta ovdje u Šibeniku. Ja se nadam da će u budućnosti naši povjesničari o tome govoriti, konačno da će Šibenik zauzeti svoje mjesto - rekao je Markač.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • MI-MA 17.09.2013.

    na što smo ponosni, na dobiveni rat i izgubljena radna mjesta i privatizaciju. Mislim da su nam više štete nanijeli domaći tzv. poslovni ljudi nego četnici.Dok su Hrvatski Branitelji ginuli i bili ranjavani diljem lijepe naše, naši tzv. političari su donijeli sramotni zakon o privatizaciji i uništili cijelo gospodarstvo. Pogledaj te samo primjer sanacije banaka i za koliko smo prodali te iste banke?

  • kruševo 17.09.2013.

    e moj generale ko je mislije da ćemo ovo dočekati u državi koju smo branili svojim tilima,proklinjaće nas duše mrtvih branitelja i svih onih koji su dali živote za hrvatsku a hrvatska im ovako vraća žalostan sam jer sam nemoćan kao pojedinac

  • tuna90 17.09.2013.

    Treba bit ponosan na nasu prošlost,,na naše vojnike koji su ovo krvlju branili...Žalosno je sto su oni koji sad pljuju na njih tada krali ovu drzavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare