To je to što me zanima!

Pokolj u sirijskoj Huli užasnuo je Međunarodnu zajednicu

Tko god da je počeo, tko kod da je odgovorio i podržao ovaj stravičan čin nasilja u Siriji treba pod hitno odgovarati – izjavio je general Robert Mood iz UN-a
Vidi originalni članak

UN je potvrdio kako je u sirijskom gradu Huli u petak ubijeno 85 osoba, među kojima je bilo 34 djece mlađe od 10 godina i sedam žena. Sirijska vlada je pak odbacila odgovornost za napade, piše Al Jazeera.

– Tko god da je počeo, tko kod da je odgovorio i podržao ovaj stravičan čin nasilja treba odgovarati – rekao je general Robert Mood, šef UN promatračke misije u Siriji. Napad je osudio i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon te Kofi Annan koji su ga nazvali brutalnim.

Velika Britanija je pak pozvala na hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, a glavna državna tajnica SAD-a Hillary Clinton kazala je kako će Sjedinjene Države raditi s međunarodnom zajednicom kako bi spriječili napade Assada koji vlada pomoću ubojstava.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pero djetlić 123 28.05.2012.

    englezi se digli na noge, a koliko su njihove bombe u suradnji sa amerikancima pobili civila u ratovima koje vode već cijelo desetljeće u afganistanu iraku libiji itd a vjerojatno i u siriji pa sve su oni zakuhali radi prirodnih bogadstva ima ona narodna zavadi pa vladaj

  • pelinimed78 28.05.2012.

    bože hrvati!jeste konji,već ste zaboravili devedesete i borbu za neovisnost,demokraciju i pravdu,to sirijci upravo sad čine,a vi stajete na stranu režima,kakva amerika,un,teroristi,assad je diktator na čelu stranke baath,koja je sa sadamom na čelu vladala i irakom,ljudima je u siriji dosta assada i žele promjene,prošla su vremena kad je obitelj vladala desetlječima,oni žele ono što vi imate,a otkud vama pravo da im to oduzimate sa svojim kvazi komunističkim stavovima...sloboda sirijcima!

  • Superteška 28.05.2012.

    Pročitajte izjavu general Robert Mooda danu sinoć izravno Vijeću sigurnosti. Dakle većina stradalih je ubijena metkom u glavu, što je vrlo teško napraviti topništvom kako su to tvrdili sa zapada. Jednostavno, pokušava se djelovanjem treće strane iscenirati vojna intervencija a nije teško zaključiti kome je to u interesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare