To je to što me zanima!

Pokrenuli istragu protiv majke dječaka ubojice iz Beograda: Prijeti joj do tri godine zatvora

Majka bi u narednim danima trebala biti ispitana, a policija će razgovarati i s pedagoginjom i psihologinjom zaposlenom u OŠ "Vladimir Ribnikar"
Vidi originalni članak

Protiv M.K., majke dječaka koji je ubio devetero vršnjaka i zaštitara škole "Vladimir Ribnikar", u utorak je pokrenuta istraga zbog sumnje da je dječaka ubojicu prije zločina zanemarivala i zlostavljala. Ako se dokaže da je počinila ovo kazneno djelo, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine.

POTRESNO PISMO Ubio joj kćer u masakru u školi, pisala roditeljima: 'Zašto je 7 dana sklupčan spavao u fotelji?'

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je jučer da je policiji naloženo prikupljanje informacija o majci dječaka ubojice. 

Majka bi u sljedećim danima trebala biti ispitana, a policija će razgovarati i s pedagoginjom i psihologinjom zaposlenom u OŠ "Vladimir Ribnikar". Također, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi dijagnostičku procjenu funkcioniranja obitelji dječaka ubojice i podnese izvješće tužiteljstvu, kao i da utvrdi je li navedena obitelj ranije bila u evidenciji tog tijela.

DIRLJIVE RIJEČI Otac djevojčice ubijene u užasu u Beogradu rasplakao sve u studiju: 'Moja sudbina je teška'

- Ako se dokaže da je majka počinila kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja maloljetne osobe, može joj se izreći kazna zatvora do tri godine. Radnja osnovnog oblika je grubo zanemarivanje dužnosti skrbi i odgoja maloljetnika, a to se prvenstveno odnosi na omogućavanje uvjeta za razvoj maloljetnika kao osobe - rekao je za Blic odvjetnik Radomir Munižaba.

NEKI GOVORILI DA JE TREBA RUŠITI Povratak u školu 19 dana nakon masakra: Nema ispita i ocjena, učionicu užasa su zapečatili...

Dodaje kako majka neće kazneno odgovarati ako je ispunila sljedeće uvjete: prevencija devijantnog ponašanja, obrazovanje, prihvaćanje moralnih i društvenih normi.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Alter Estragon 24.05.2023.

    Ma otac je kriv, obučio je specijalca! Mali od 13 godina da pištoljem pogodi 15 pokretnih meta, alo?! Ko je pucao iz pištolja zna o čemu pričam, malog da tata nije dobro podučio trzaj od prvog pucnja bi ga nokautirao na pod i metak bi pogodio plafon, nikog ne bi ubio!

  • Joza Prezaduzeni 24.05.2023.

    Brigo moja predji na drugog Srbi kronicno nisu nikad krivi.Mozda je za tu zenu bolje da je u zatvoru jer ce netko tko je izgubio djete zeljeti osvetu .Zao mi tih mladig zivota ...

  • munjeni 24.05.2023.

    Ma nemoguće, oni su ugledna obitelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare